Gazzeli Gazeteci Elbek: İşgalciler HAMAS'ı yok edemedi edemez

Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, 7 Ekim'den sonra işgalcilerin HAMAS'ı bitireceğini söyleyerek Gazze'de savaş suçu işleyerek kendi sonunu hazırladığını aktardı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı geniş kapsamlı Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük zaferler ede ettiğini belirten Gazzeli Gazeteci-Yazar Elbek, işgalcilerin yaptığı bütün vahşetlere rağmen bu savaşı Filistin'in kazandığını Filistin'in özgürlüğüne kavuşmasına az kaldığını söyledi.


Filistin'in yaşadıklarının 7 Ekim'de başlamadığını, 75 yıldır devam eden zulümlerin olduğunu hatırlatan Elbek, 7 Ekim'de zulme, işgale, ablukaya ve işgalcilerin vahşetine karşı mücahitlerin Aksa Tufanı Operasyonunu yaptığını dile getirdi.

Yaklaşık 2 aydır işgalci siyonistlerin çok büyük vahşi bir katliam ve soykırım yaptığını belirten Elbek, "15 binden fazla şehidimiz var. Muhtemelen enkazlar altındaki şehitlerimiz de çıkarılsa şehit sayısı 20 binden fazladır. Böyle bir vahşet kısa bir sürede neredeyse hiçbir yerde olmadı. 30 binden fazla yaralı var. Kuzey Gazze tamamen yıkıldı. Sivil apartmanlar, okullar, hastaneler, pazarlar vesaire her yer vuruldu. Bu vahşet devam ediyor. İşgalciler, 'amacımız HAMAS'ı yok etmek ve esirleri kurtarmak' dedi. İki amacı da tamamen başarısız. İşgalciler, HAMAS'ı yok etmedi edemez. Çünkü HAMAS sadece kişiler değildir. HAMAS bir fikir ve ideolojidir. Her ailede ve her evde HAMAS var. Bunun için HAMAS'ı yok edemezler. İşgalciler, Katar ve Mısır vasıtasıyla HAMAS ile müzakere yapıyor. Esir takasları oldu ve devam ediyor." dedi.

"İşgalcilerin katliamları ve bombardımanlarına rağmen insanlar topraklarını terk etmiyor"

Konuşmasının devamında Elbek, şunları aktardı:

"HAMAS, Kuzey Gazze'de İzzeddin el-Kassam Tugayları ile beraber esirleri teslim etti ve etkinlik yaptı. İşgalciler, 'Kuzey Gazze tamamen kontrolümüz altındadır' demişti. Kuzey Gazze nasıl kontrol altında? Kassam Tugayları eylem yapıyor. Kuzey Gazze'de halen 700 binden fazla nüfus var. İşgalcilerin katliamları ve bombardımanlarına rağmen insanlar topraklarını terk etmiyor. Güney Gazze'ye bile gitmediler. Kuzey Gazze'yi tamamen boşaltmak amacında olan işgalciler burada da başarısız oldular. İşgalcilerin 'zafer kazanıyoruz' dedikleri şey çocukların ve kadınların katliamlarıdır. İşgalciler hastaneler, çocuklar, kadınları bombalayarak zafer kazandığını iddia ediyor. Eğer buralara saldırmak zaferse evet zafer elde etmiş olabilir. İşgalciler, 7 Ekim'de çok büyük bir hezimet aldı. Bütün dünya izledi ve değerlendirdi. İşgalciler de hezimeti itiraf etti. 7 Ekim'den bu güne kadar hezimetleri devam ediyor. İşgalciler, kara harekatına başladığından beri büyük kayıpları var. Ebu Ubeyde açıkladı; 300 tank vuruldu ve yüzlerce işgalci israil etkisiz hale getirildi. Bu hezimet devam ediyor. Bütün dünya özellikle batılılar artık işgalci israili eleştiriyor. Batı dünyası 7 Ekim'de işgalci israili destekledi ve mücahitleri eleştirip saldırdı. Şimdi tam tersi oldu. Batı dünyası işgalci israili artık eleştiriyor. Çünkü işgalci israil başarısız bir savaş ve katliam yaptı."

"Bütün dünyanın Filistin halkına daha çok destek vermesi ve dayanışması lazım"

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'unda alınan bir kararla 29 Kasım günü 1978'den bu yana her yıl "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" olarak anıldığını hatırlatan Elbek, "29 Kasım'da Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'ydü. Bu gün, Birleşmiş Milletlerin kararına göre oldu. Bunlara rağmen işgalci israil katliamlarına devam ediyor. Artık bütün dünya Türkiye halkı dahil bugün ve diğer günlerde Filistin halkına daha çok destek vermesi ve dayanışması lazım." ifadelerine yer verdi.

"HAMAS, Müslüman ve İslam dininin emirlerini yapıyor"

Filistinli mücahitlerin esirleri takas esnasında yaşanılan anlarla ilgili de konuşan Elbek, "İşgalci israil, ABD ve batı dünyası 'HAMAS 7 Ekim'de çocukların kafasını kesti, kadınlara tecavüz etti' gibi birçok iftiralarla algı yaptılar. Bunların hepsi yalan ve propagandadan farklı bir şey değildir. HAMAS, esirlere nasıl davranılması gerektiğini ve nasıl muamele edilmesi gerektiğini bütün dünyaya gösterdi. HAMAS çok iyi bir muamele etti ve esir takası olduğunda esirler, mücahitlerle vedalaşıp güler yüzle ayrıldılar. Bir esir çok güzel bir mesaj bırakıp mücahitlere teşekkür etti. Çünkü HAMAS Müslüman ve İslam dini böyle emrediyor. Aynı zamanda bizim esirlerimizin çıkışını hepimiz takip edip izledik. İşgalcilerin hapishanelerinde çocuklarımız ve hanımlarımız takasla çıktı. Nasıl bir işkenceye maruz kaldıklarını gördük. Çok kötü muameleler yaşadılar. Cezaevlerinden çıkan Filistinliler yaşadıkları insanlık dışı muameleleri anlattılar. Önceki gün 14 yaşında bir çocuk cezaevinden çıktı. Vücudunda işkence işleri barız bir şekilde görünüyordu." şeklinde İslam dininin farkını anlattı.

"İşgalci israil 7 Ekim'den bu yana kadar çok büyük bir hezimet aldı"

Son olarak Elbek, "Bu savaş halen bitmedi. Allah'ın izniyle inancımız ve imanımız tam. Bütün katliamlara işgalcilerin yaptığı vahşete rağmen bu savaşı Filistin kazındı. 7 Ekim kazanımları devam ediyor ve zafer ile sonuçlanacak. Özgür Filistin önemli bir adım. Filistin özgür oldu olacak. İşgalci israil, 7 Ekim'den bu yana kadar çok büyük bir hezimet aldı. Tank ve askerler olarak çok büyük bir kayıp verdi. Batı dünyasından dayanışmalarını kaybediyor. Filistin meydanda hem zafer kazandı hem dayanışma kazanıyor. İnşallah daha çok kazanacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.