Gazzeli hacı adaylarının kaldığı otelde yangın

Gazzeli hacı adaylarının kaldığı otelde yangın

Gazzeli hacı adaylarının Mekke’de kaldıkları otelde, güç odasında meydana gelen elektrik kontağı sebebiyle yangın çıktığı, itfaiye ekiplerinin yangını söndürdüğü bildirildi.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bodrum katında çıkan yangın sebebiyle otelin zemin katının duman içinde kaldığını ve hacı adaylarının hepsinin durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, bakanlık görevlilerinin dumanları fark ettikleri anda Sivil Savunma ve Kızılay'a telefon ettikleri, Sivil Savunma yetkililerinin talimatıyla bazı katların boşaltıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca bakanlığa bağlı kafile başkanlarının ve din görevlilerinin, hacı adaylarının otelden çıkarılmasına yardımcı oldukları ifade edildi.

Sayıları 2 bin 900'e ulaşan Gazzeli hacı adaylarının, hac ibadetini eda etmek üzere Mekke'ye intikallerinin geçen hafta tamamlandığı belirtildi.

Gazzeli hacı adayları, Refah Kapısı'ndan çıktıktan sonra otobüslerle Kahire'ye ve oradan da havayoluyla Cidde'ye gitmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.