Gazzeli Rim'in doğum gününde sessiz yürüyüşün 6'ncısı gerçekleştirildi

Gazzeli Rim'in doğum gününde sessiz yürüyüşün 6'ncısı gerçekleştirildi

Filistin'de şehid edilen minik Rim'in doğum günü dolayısıyla bir araya gelen çocuklar, bu hafta 6'ncısı gerçekleştirilen hekimler yürüyüşüne katılarak basın açıklaması yaptı.

Bugün, Gazzeli şehit çocuklar için bir sembol haline gelen küçük Rim'in doğum günüydü. 23 Aralık Gününün 'Dünya Şehit Çocuklar Günü' olarak kabul edilmesi münasebetiyle çocukların katılımıyla yapılması planlanan yürüyüş, bugün 6'ncısı gerçekleştirilen Diyarbakır'da hekimlerin sessiz yürüyüşüyle birleştirildi.

Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı Kayayapınar Evlendirme Dairesi önünde bir araya gelen çocuklar ve hekimler, sağanak yağış altında 15 Temmuz Şehitleri Parkı alanına doğru yürüyüşe geçti.

Gazzeli Rim'in doğum günü olması dolayısıyla bu haftaki besın açıklamasını Diyarbakırlı çocuklar adına Rabia Öznur Baskın okudu.

"Gazzeli kardeşlerim! Ne kadar güçlü olduğunuza bakıp size imreniyoruz"

"Acınız acımızdır" ilkesinden hareketle bugün meydanlarda olduklarını söyleyen Baskın, "Öncelikle sizin ve Filistin'deki tüm çocukların yanında olmaya çalıştığımızı bilmenizi isteriz. Her ne kadar uzakta olsak da kalbimiz sizinle atıyor. Evleriniz yıkılmış ve kötü insanların baskısı altındasınız ama umutsuzluğa kapılmadığınızı ve Allah bizimledir dediğinizi de biliyoruz. Unutmayınız ki dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve tüm Müslümanlar sizinle dayanışma içerisindeler." dedi.

Baskın, "Kıymetli Gazzeli kardeşlerim! Biliyor musunuz bize çok şey öğrettiniz! Allah'a güvenmeyi, umutsuzluğa kapılmamayı, sabretmeyi, arkadaşlarımızla beraber bir olmayı bize öğrettiniz. Şu an okula gidemediğinizi, oyunlar oynayamadığınızı, sevdiklerinizle dilediğiniz zaman görüşemediğinizi görüyoruz. Bu kötü insanların elinizden aldıklarını geri kazanacağınızı biliyoruz. Ne kadar güçlü olduğunuza bakıp size imreniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Asla umutsuzluğa kapılmayalım! Ne olursa olsun, umut her zaman vardır" diyerek konuşmasını sürdüren Baskın, şu ifadelere yer verdi:

"Bunu unutmayalım. Hayal kurmayı ve geleceğe dair umutlar beslemeyi unutmayalım. Bir gün barış içinde yaşayacak, güzel bir gelecek inşa edeceksiniz. Siz Gazze'deki çocuklar, gerçekten güçlüsünüz. Savaşlar ve zorluklar insanları bir araya getirir ve bu karanlık günlerin sonunda güneş tekrar doğacaktır. Hep beraber şehrinizin güzel sokaklarınızda neşe içinde koşturduğumuz, beraber Mescidi Aksa'da namaz kılacağımız günler çok yakın. Biz buna kalpten inanıyoruz."

"Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak bu haksızlığa karşı sessiz kalamayacak"

Gazzeli çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında Dünyanın Gazze'de yapılan zulme sessiz kaldığını ve bunun da kötü insanları cesaretlendirdiğini sözlerine ekleyen Baskın, "Diyarbakır çocukları ve Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak bu haksızlığa karşı sessiz kalamayacak, Mescidi Aksa'yı özgürlüğe kavuşturan özgürlüğünüz için çalışacak, derslerimizde başarılı ve güzel mesleklere sahip olacağız. Alim olup bu kutsal davayı her yerde anlatacak, mühendis olup sizi koruyacak teknolojiler geliştirecek, doktor olup yaralıları iyileştirecek, yazar olup dünyaya hikayenizi anlatacak ve asker olup sizi kurtarmaya geleceğiz." şeklinde konuştu.

Şehit Rim'e hitaben konuşmasını sürdüren Baskın, son olarak şunları söyledi:

"Bugün burada Diyarbakırlı kardeşlerinle birlikte senin bıraktığın güzel mirası anıyoruz. Tüm dünyanın vicdanında bugün sen, doğduğun günde en güzel şekilde anılıyorsun. Bizim için sen Filistinli çocukların, şehit kardeşlerimizin sembolüsün. Ruhumuzun ruhu Rim, zeytin gözlü kardeşim, sizi asla unutmayacağız. Sizi katledenleri bir ömür affetmeyeceğiz. Çocuk katili, bebek katili siyonistler ile sizin mücadele ettiğiniz gibi mücadele edeceğiz ve gücümüz yettiği kadar, sesimizin ulaştığı her yere sizin mesajınızı ulaştıracağız. Sizi çok seven ve sizinle Aksa'da buluşmak isteyen Diyarbakırlı kardeşleriniz."

Program, İbrahim Zeybek'in yaptığı duanın ardından Gazzeli Rim'in yiyemediği muzların ikramı ve balonların salıverilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.