Gazze'nin doğusundaki gösterilerde 55 Filistinli yaralandı

Gazze'nin doğusundaki gösterilerde 55 Filistinli yaralandı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, işgalci siyonistlerin bugün ikindiden sonra Gazze Şeridi'nin doğusunda gerçekleştirilen gösterilere ateş açması sonucu onlarca Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 74'üncü hafta gösterilerine işgalci siyonistlerin ateş açması sonucu 55 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, gösteriler öncesinde Gazzelileri "Oslo Anlaşması tarihimizden silinsin" sloganıyla gerçekleştirilecek gösterilere katılmaya davet etmiş, Filistinli direnişçiler de büyük bir katılım göstererek gösteri düzenlemişti.

Edinilen bilgilere göre, barışçıl gösteriler sürerken işgalcilerin Filistinli direnişçilerin üzerine ateş açmasıyla 55 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Heyet, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, iç cephenin komplolara karşı kenetlendiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'ya ve Hz. İbrahim Camii'ne düzenlenen baskınlar ile Hristiyan Vakfı'nı ihlal konusunda uyarıda bulunan Heyet, Batı Yaka sakinlerini topraklarının Yahudi işgalcilerce ilhakı ve Yahudileştirme planlarına karşı koymaya davet etti.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin 5 vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalciler de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.