Gazze'nin kuzeyindeki halk işgalin "güneye gidin" tehdidine aldırmıyor

Gazze'nin kuzeyindeki halk işgalin "güneye gidin" tehdidine aldırmıyor

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ikamet eden Filistinliler, "daha güvenli olacağı" yalanıyla güneye gidilmesini isteyen işgal rejiminin bu tehdidine aldırış etmiyor ve evlerini terk etmiyor.

Kuzey Gazze'deki Filistinliler, işgal rejiminin, "evlerinizi terk edin" tehdidine boğun eğmeyip yerinde kalmakta ısrar ediyorken, yerinden edilenlerin çoğu da yaşadıkları yerlere geri döndü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre yardım görevlisi Mahmud Şelabi, "İşgalcilerin daha güvenli olduğunu iddia etmesine rağmen, Gazze Şeridi'nin güneyini hedef alan sürekli bombalamalar göz önüne alındığında, kimsenin evinin terk etmesinin bir anlamı yok." dedi.

Barınma merkezlerinin aşırı kalabalık olması, güneydeki su ve yiyecek eksikliğinin kuzeyde kalma kararında rol oynadığını ifade eden Şelabi, "Onlar için Gazze'nin neresinde olursa olsun, evlerinde veya herhangi bir yerde ölüm tehlikesiyle karşı karşıyalar." diye ekledi.

Gazze'deki Hükümetin medya ofisi başkanı Salama Maruf ise işgalci siyonist rejimin, "güvenli bölgeler" olduğunu iddia ettiği ve yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı yerleri de hedef aldığına dikkat çekerek, "İşgal, güvenli bölge konusunda dünyaya yalan söyledi ve ne yazık ki dünya buna inanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Maruf, saldırının başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal kuvvetlerinin tüm Filistinli ailelere karşı 688 katliam gerçekleştirdiğini belirterek, aile katliamında şehit sayısının 4 bin 800'ü aştığını, bu suçların tüm Filistinlileri hedef alan bir soykırım olarak nitelendirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.