Gazze'ye yardım ulaştırılmasını engellemek savaş suçu

Gazze'ye yardım ulaştırılmasını engellemek savaş suçu

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Han, Gazze’de sivillere yardım ulaştırılmasını kasten engellemenin savaş suçu olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Han, X hesabından yaptığı açıklamada, "(Gazze'de) Sivillere yönelik yardım malzemelerini kasten engellemenin UCM Roma Tüzüğü'ne göre savaş suçu teşkil edebileceğini mümkün olan en açık ifadelerle yinelemek isterim" ifadelerini kullandı.

Today Secretary General António Guterres invoked Art. 99 of the UN Charter.

I have emphasised the imperative that humanitarian relief be allowed into #Gaza immediately and at scale.

I wish to reiterate in the clearest terms possible that wilfully impeding relief supplies to… https://t.co/6FeRWW2oWS

— Karim A. A. Khan KC (@KarimKhanQC) December 7, 2023
BM Genel Sekreteri Guterres, dün Gazze'de insani felaketin önlenmesi ve dünya barışını korumak için olağanüstü yetkisini kullanarak BM Güvenlik Konseyine (BMGK) ateşkes içeren 99. maddeyi hatırlatan bir mektup göndermiş, mektupta 99. maddeye atıfta bulunarak Gazze'deki sivillerin büyük tehlike altında olduğunu, sivilleri koruyacak güvenli hiçbir yer bulunmadığını, Gazze'nin işgal ordusunun sürekli bombardımanı altında olduğunu belirtmişti.

Guterres, mektupta "Güvenlik Konseyi üyelerini insani felaketin önlenmesi için baskı yapmaya çağırıyorum ve insani ateşkesin ilan edilmesi talebimi tekrarlıyorum. Bu çok acil." ifadelerini paylaşmıştı.

I've just invoked Art.99 of the UN Charter - for the 1st time in my tenure as Secretary-General.

Facing a severe risk of collapse of the humanitarian system in Gaza, I urge the Council to help avert a humanitarian catastrophe & appeal for a humanitarian ceasefire to be declared. pic.twitter.com/pA0eRXZnFJ

— António Guterres (@antonioguterres) December 6, 2023
Siyonist rejim sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen ise X sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı paylaşımda, "Guterres'in dönemi dünya barışı için tehdittir. Gazze Şeridi'nde 99. maddeyi hayata geçirme teklifi terör örgütü HAMAS'a desteği içeriyor." iddiasında bulunmuştu.

Guterres’ tenure is a danger to world peace.
His request to activate Article 99 and the call for a cease fire in Gaza constitutes support of the Hamas terrorist organization and an endorsement of the murder of the elderly, the abduction of babies and the rape of women.
Anyone who…

— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) December 6, 2023
(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.