Gece yarısı denetimle 53 ton balığa el konuldu

Gece yarısı denetimle 53 ton balığa el konuldu

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekiplerinin yaptığı ortak denetimde 53 ton balığa el konuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekiplerinin yaptığı ortak denetimde bir teknede su ürünleri ruhsat tezkeresi dolan 2 kişiye 1000'er lira ceza kesilirken, halde yapılan incelemelerde 53 ton balığa el konuldu.

Sarıyer Büyükdere'den dün gece hareket eden İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekipleri, kaçak ve ruhsatsız balık avcılığı denetimine çıktı.

Termal kamera ve özel radarlarla trol avı yapan tekneleri araştıran ekipler, 3 teknede yaptıkları denetlemede balık bulamazken, bir teknede bulunan ve su ürünleri ruhsat tezkeresi dolan 2 kişiye 1000'er lira ceza kesti.

Denizde gerçekleşen denetimin ardından İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Beylikdüzü İlçe Emniyet Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde de denetmelerde bulundu.

Denetlemelerde ölçümleri yapılan ve yasal boyun altında olduğu tespit edilen, 3 bin 750 kasa istavrit, 31 kasa mezgit, 32 kasa hamsi, 99 kasa kefal, 21 kasa lüfer, bir kasa ahtapot, bir kasa vatoz, 2 kasa turna, 30 kg köpekbalığı ve bir adet yayın balığı olmak üzere toplam yaklaşık 53 ton balığa el konuldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.