Geçen yıl kaybolan kadının cesedi kepçeye takıldı

Geçen yıl kaybolan kadının cesedi kepçeye takıldı

Çaycuma'da geçen yıl köprünün çökmesi sonucu kaybolan bir kişi bulundu iddiası.

Çaycuma'da geçen yıl nisan ayında Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolan 5 kişiden birine ait olduğu tahmin edilen ceset, çay yatağında çakıl tarama işi yapan kepçeye takıldı.

Çöken köprüye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Saltukova beldesine bağlı Düz Mahallesi ile Akpınar köyü arasındaki mevkide çakıl tarama işi yapan firmaya ait kepçeye ceset takıldığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

AFAD ekiplerince, kepçeden alınan ceset, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cesedin, üzerindeki kıyafetlerden olayda kaybolan kadınlardan birine ait olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, yaptığı açıklamada, cesedin kayıp 5 kişiden birine ait olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Ceset tanınmayacak durumda olduğundan Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilerek, kimliğinin belirlenmesi için DNA testi yapılacak. Bunun için kayıp kişilerin yakınlardan da örnekler alınacak" diye konuştu.

Olay nasıl olmuştu?

Çaycuma'da, 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi bulunan minibüs ile 5 yaya suya düşerek akıntıya kapılmış, suya düşen özel otomobildeki Seyfi Baysal ile Suat Özcan kendi çabalarıyla kurtulmuştu.

 

Minibüsün bulunabilmesi için çöken blokların kaldırılması çalışmaları sürerken, ilk olarak 8 Nisan'da Meryem Başören'in cesedine ulaşılmış, yolcu minibüsü blokların altından çıkmamıştı.

Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağındaki araçta 3 yolcunun cesedine rastlanmış, 10 kişinin cesedine ulaşılmış, Tahir Özkara, Aziz ve Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç aramalara rağmen bulunamamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler