“Geleceğimiz için okuyoruz ve okutuyoruz”

“Geleceğimiz için okuyoruz ve okutuyoruz”

Kovancılar’da başlatılan “Geleceğimiz İçin Okuyor ve Okutuyoruz” okuma, bilgive kültür yarışması projesine, düzenlenen açılış programıyla start verildi.

Kovancılar Kaymakamı, Kovancılar Belediye Başkanı ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından desteklenen “Geleceğimiz İçin Okuyor ve Okutuyoruz” okuma bilgi  ve kültür yarışması projesi,  Kovancılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda başladı. Proje,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Karakoçan Kaymakamı  Mehmet Kocabey, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar,  Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri,  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretmen ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir katılımın olduğu programda İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar,  Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya birer konuşma yaptılar.

“Ülkemiz kitap okumada istediğimiz seviyede değildir”

Konuşmasında,  katılımcılara teşekkür ederek başlayan İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, “ Bilindiği üzere medeniyetin gelişmesindeki en temel unsurlardan biri, hiç kuşkusuz bilgi ve bilginin paylaşılmasıdır. Günümüzde teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılığımız, şüphesiz kitap okuma alışkanlığımızı olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar da bunu destekler niteliktedir. Üzülerek belirtmek isterim ki; Ülkemiz kitap okuma ve okutmada dünya ortalamasında istediğimiz seviyede değildir.  Projemizin amacı İlçemizdeki kitap okuma ve okutma oranını arttırmak, teknolojinin zararlı etkenlerinden uzak tutmaktır.” dedi.

“15 dakikamızı kitap okumaya ayıralım”

“Herkesin sıkça dile getirdiği kitap okumanın gerekliliği ve önemi laf olsun diye söylenen, içi boş bir tavsiye değildir.” diyen Gündoğdu,  “Okuyan, öğrenen, kendini geliştiren toplumlar birçok alanda başarı sağlamışlardır.   Bizler de bu günden başlayarak günde 15 dakikamızı kitap okumaya ayıralım ve beraberinde getirdiği faydaları kazanalım.” ifadelerini kullandı.  

“Bu tür faaliyetlerin sık sık yapılması en büyük temennimiz”

Bu proje ile kitap okuma ve okutma alışkanlığını sadece okullarda değil okul dışında ki gençlere de ulaştırılarak toplu mekânlarda kitap okunmasının sağlanacağını belirten Gündoğdu, ilçe gençleri üzerinde olumlu etkisi olması bakımından bu tür faaliyetlerin sık sık yapılmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Programın ardından İlçedeki okullarda öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı. İncelemelerin ardından Kaymakam Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Kadın Eğitim Destek Merkezine giderek kursiyerlerin çalışmalarını denetledi. (Murat Polat – İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.