Gelecek Partisi Bitlis Birinci Olağan Kongresi yapıldı

Gelecek Partisi Bitlis Birinci Olağan Kongresi yapıldı

Gelecek Partisi Bitlis İl Başkanlığı, birinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede bir konuşma yapan Spor Politikaları İzleme Kurulu'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cuma İçten, hükümetin politikalarını eleştirdi.

Parti İl Binasının önünde açık alanda düzenlenen kongreye kurucu üyeler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan mevcut İl Başkanı Veysel Babahan, yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, kongreye katılmalarından dolayı herkese teşekkür etti.

Telekonferansla kongreye katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, her Bitlis'e gelişinde huzur bulduğunu, yapılacak büyük olağan kongresinin ardından gitmediği illere gideceğini, gideceği illerin başında da Bitlis geldiğini söyleyerek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kongrede bir konuşma yapan İçten, "Karşımızda acımasız davranan, hakka ve hukuka riayet etmeyen, yalan konuşan, kendi milletine zulmeden, insanları ötekileştiren, fakirler üzerinden siyaset yapan, kendi milletini açlığa mahkûm eden bir iktidarla mücadele edeceğiz. Onun için işimiz zor." dedi.

"Daha önce PKK kayyum atıyordu şimdi AK Parti atıyor"

AK Partinin yanlış politikalarına değinen İçten, şunları söyledi:

Bölge halkımızın siyasi yansımalarına, siyasi iradeye saygı göstermediler. Seçimleri yaptılar, seçimlerden 2 ay sonra bölge halkının seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyum atadılar. Peki daha önce burada kayyum mu kim atıyordu? Daha önce burada kayyum mu PKK atıyordu. Şimdi kayyum mu AK Parti atıyor. Millet iradesi yok. Biz bunu kabul etmiyoruz. Suç işleyen milletvekili de olsa belediye başkanı da olsa hukuk karşısına çıkar, hâkim karşısında hesap verir, suçu sabit bir şekilde mahkeme tarafından kesinleşir, kimi görevden alınacaksa alınır. Buna hepimiz saygı gösteririz. Henüz suçu kesinleşmeden siyaset yapmak isteyenlerin önü kesilemez.

Kongrede, Gelecek Partisi kurucu üyelerinden Mustafa Bilici, Cesim Gökçe ve Sait Şaşmaz da kısa birer konuşma yaptılar. Tek aday ile girilen kongrede Veysel Babahan, parti üyelerinden aldığı güven oyu ile yeniden göreve geldi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.