Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Mardin’de konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Mardin’de konuştu

Partisinin Mardin İl Kongresine katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KCK düzenini de kayyum vesayetini de bitireceklerini belirtti.

Gelecek Partisi Mardin 1. Olağan İl Kongresi yapıldı. Bir otelde yapılan partisinin kongresine katılarak burada konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mardinlilere misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Davutoğlu, ”Öncelikle İl Başkanımız Cesur Bey ve ekibi olmak üzere bugün Mardin il kongremizin gerçekleşmesine katkıda bulunan bütün kardeşlerime verdikleri emeklerden dolayı minnettar olduğumuzu ve teşekkür ettiğimizi ifade etmek isterim. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli arkadaşlar, Bundan sonra da çığır açan, öncülük eden, çözüm üreten ve millete umut olan bir siyasi çizgiyi sürdüreceğiz. Yine ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştiriyorlar ama bir alternatif ortaya koyamıyorlar’ diyenlerin önüne iç dokusu sağlam güçlü bir alternatif ortaya koyduk: ‘Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem.’  Önümüzdeki günlerde de 1 Şubat’ta savunduğumuz yeni nesil siyasetin ahlaki temellerini oluşturan ‘Temiz Siyaset Belgemizi’ açıklayacağız. Onlar bizi görmek istemeseler de, sesimizi bastırmak isteseler de biz en gür sesle haykırmaya, en cesur yürekle yürümeye devam edeceğiz.”

“Mardin’imizde işsizlik yüzde 30’un üstündedir”

Konuşmasında Mardin’deki işsizliğe değinen Davutoğlu, “Güzelim Mardin’imiz maalesef bu iktidarın elinde Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu şehirlerden birisi haline getirildi. Mardin’imizde işsizlik yüzde 30’un üstündedir. Varın siz gençlerde işsizliğin ne kadar olduğunu düşünün. Mardin’i işsizliğin merkezi haline getirdikleri yetmiyormuş gibi dünyanın tanıdığı Mardin tahıl ürünlerini ve üretimini de yok mesabesine getirmişlerdir.” şeklinde konuştu.

“Elektrik ve su sorunu devam etmektedir”

“Bu iktidar bir taraftan enerjide çağ atladığımızı iddia etmektedir ama Mardin’de artık ağır bir cezaya dönüşmüş olan elektrik ve su sorunu devam etmektedir.” diyen Davutoğlu, Bu şartlar altında dahi Mardin’e bakanların yolu hiç düşmediğini söyledi.

Bakanlıklar nezdinde kente gerçekleştirilen ziyaretlere değinen Davutoğlu, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra Mardin’e gelen devlet yetkilileri listesine bakın. Sadece güvenlik ağırlıklı ziyaretler var. Bunun dışında sağlık spor ve tarım bakanları sadece birer kez gelmişler.  Başta Eğitim ve Ekonomi bakanları olmak üzere diğerleri ise hiç uğramamış. Cumhurbaşkanı ise sadece yerel seçimlerde kampanya için gelmiş.  Onların dünyasında artık millet yok Ankara’nın lüks salonları ve sarayları var. Bütün bunlar bir tarafa Mardin’deki en büyük sorun yıllardır milli iradenin yok sayılarak ve cezalandırılarak kayyım tarafından yönetilmesidir. Bu iktidar açıkça Mardinliye diyor ki: ‘Ey Mardinli ben sana ve senin irade saygı duymadığım gibi seni cezalandırıyorum.’ Milletin iradesine saygısı olmayanlar milletin de ülkenin de devletin de düşmanlarıdır. Biz onun için Gelecek Partisi olarak diyoruz ki: KCK düzenini de Kayyım düzenini de bitireceğiz. Milletimizi ne KCK terörüne ezdireceğiz ne de Kayyım vesayetine. Çünkü kadim şehrimiz Mardin, Mardinliler kendilerine yönetecek iradeye de akla da birikime de sahiptirler.”

Konuşmasında Doğu Türkistanlıların iade sürecine değinen Davutoğlu, “Artık bir soykırıma doğru giden Doğu Türkistan zulmü karşısında Çin’e bir tek cümle kuramayanlar, gidip Çin’le mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin birer terörist olarak Çin’e iade edilmesi için anlaşma imzalamışlar. Bu nasıl bir onursuzluktur. Gerçekten tarihe geçtiniz. Ancak sizin gibi sözüm ona ‘yerli ve milli bir iktidar’ Doğu Türkistan’ı unutup Çin’in soykırımlarına çanak tutabilirdi. Bakınız Meclis’te komisyonda olan anlaşma Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından Çin’le imzalanmıştır. Kimse kimseyi kandırmasın. Meclis sadece imzalanan bu anlaşmayı onaylayacaktır. Asıl onursuzluk, asıl vicdansızlık bu anlaşmayı imzalayıp ardından da TBMM’ye göndermektir. Bu açık bir şekilde milletin iradesine, vicdanına, ahlakına ve inancına hakarettir. Bu sözde yerli ve milli iktidar açık bir şekilde bu onur kıran anlaşmadan çekildiğini ilan etmediği sürece Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılan zulme ortak demektir.” dedi.

“Kayyım düzeninin de nasıl biteceğini hep birlikte göreceğiz”

Davutoğlu, “Günü geldiğinde Mardin’deki kayyım düzenin de Ankara’da kayyım düzeninin de nasıl biteceğini hep birlikte göreceğiz, Biz geleceğimize inanıyoruz. Herkesin de aydınlık ve huzurlu geleceğimize inanmasını istiyoruz. Bizde yeis yok umut var. Bizde korku yok inanç var. Günü geldiğinde milletin bunlara sandıkta nasıl bir ders verdiğini göreceksiniz. Çünkü milletimiz bunların kayyımından da vesayet düzeninden de, ahbap-çavuş iktidarından da, yandaş düzeninden de daha güçlüdür, daha dirayetlidir ve hepsinden önemlisi daha ahlaklıdır. Milletimiz kamu kaynaklarına çökenleri, Bir kişiye dört-beş maaş verenleri, İhale düzeni içerisinde haram-helal bilmeyenleri, ekmeğini askıya çıkaranları günü geldiğinde hesaba çekecek yegâne mercidir.” dedi. 


Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Mardin’de konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Mardin’de konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Mardin’de konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Mardin’de konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler