Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de hukukun, liyakatın, ehliyetin, devlet kurumlarının ve demokrasinin değersizleştiğini ileri sürdü.

Diyarbakır’da bir düğün salonunda gerçekleşen Gelecek Partisinin 1. Olağan Kongresi, partililerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, pandemi süreci olmasına rağmen şu ana kadar 5 il ve 100 ilçede kongrelerinin tamamladıklarını ayrıca 67 il ve 300 ilçede de teşkilatlanmalarını bitirildiklerini ifade etti.

Eski Türkiye’ye dönüş sürecinin yaşandığını iddia eden Davutoğlu, ekonomi olarak ülkenin durma noktasına geldiğini, son bir haftada dolar, euro ve altın fiyatlarının cirit attığını, bu konu hakkında tek bir kişinin dahi açıklama yapmadığını söyledi.

“Diyarbakır’a gelmek benim için evime gelmek gibidir”

Diyarbakır’a geldiği için mutlu olduğunu belirten Davutoğlu, “Diyarbakır’a gelmek benim için sılaya gelmek gibidir. Evine gelmek demektir. Onun için Diyarbakır biziz, bizler de Diyarbakır’ız. En zor zamanlarda bu sılaya sığındım. Tarihi Ulu Caminin o manevi atmosferine sığındım. Bu kadim şehrimize sığınarak güç aldım. Çok şükür ki Diyarbakır ve Diyarbakırlılar da her daim beni yüreğine bastı.” ifadelerini kullandı.

“Kongrelerimiz; bir muhasebe, muhabbet ve istişare vesilesidir”

Yaptıkları kongrelerin sadece bir resmi faaliyet olmadığını belirten Davutoğlu, şöyle dedi:

“Değerli kardeşlerim! 5 il ve 100 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. 67 il ve 300 ilçede teşkilatlanmalarımızı bitirdik. Bizim kongrelerimiz sadece resmi rutin bir faaliyet değildir. Nitekim kongrelerimiz; bir muhasebe, muhabbet ve istişare vesilesidir. Ülkemizde karamsarlık bulutlarının çöktüğü bugünlerde Anadolu’da pandemi şartlarına rağmen karış karış dolaşmamızın ve yürekten konuşmamızın hikmeti bundandır. Geçtiğimiz hafta ülkemizin Kuzeydoğusunda bulunan Kars ilindeydik. 2 gün önce de ülkenin güneyinde bulunan Antalya ilindeydik. Bugün de Allah izin verirse özlemle beklediğim Diyarbakır Sur ilçesinde esnafımızla birlikte olacağız.”

“Bugünkü iktidarı tanımlarken kullanabilecek en uygun kelime ‘Değersizleşme’dir”

Türkiye’nin her tarafında yaşanan sıkıntıların aynı olduğunu belirten Davutoğlu, “Ülkenin her tarafında bulunan dert ve feryat aynı. Aş, iş, adalet ve onurlu bir hayat ülkemizin her tarafında görülen ortak sorun artık. Baktığımızda bugünkü iktidarı tanımlarken kullanabilecek en uygun kavram ve kelime ‘Değersizleşme’dir. Çünkü bu iktidarın elinde hukuk değersizleşti. Yine bu iktidarın elinde ehliyet ve liyakat değersizleşti. Ayrıca bu iktidarın elinde siyasi ahlak da değersizleşti. Yine bu iktidarın elinde devlet kurumları değersizleşti. Bu iktidarın elinde milletvekilleri değersizleşti. Yine bu iktidarın elinde eğitim ve kültür değersizleşti. En sonunda bu iktidarın elinde Türk Lirası da değersizleşti. Özetle arkadaşlar, bu iktidarın elinde insan değersiz bir hale getirildi. Hukuk, ehliyet, liyakat, devlet kurumları, demokrasi ve milletvekilleri değer kaybederken Türk Lirası değerini koruyamaz arkadaşlar. Önce bu değerini yitiren durumların düzeltilmesi gerekiyor. İşte bunlardan dolayı topyekûn bir değer seferberliği ilan etmenin vaktidir. Biz Gelecek Partisi olarak bütün bu alanlara değer katmaya geliyoruz.” dedi.

“Toplumsal yaraları sarmak ve adaleti tesis etmek için çabalayacağız”

Diyarbakır’da birçok karanlık olayların yaşandığını hatırlatan Davutoğlu, “Faili meçhuller, hukuksuzluklar ev haksızlıklar... Diyarbakır başta olmak üzere bölgemiz bu tecrübeyi maalesef çok yaşadı. Çok acılar ve sıkıntılar çektiniz. Ama umudunuzu ve tebessümünüzü hiç kaybetmediniz. Bizler de bu acıları unutmuş değiliz. Ülkemizi ve Diyarbakır’ımızın acılarını en üst düzeyde hissettik. Ülke yönetiminde uzun süre boyunca görev yapmış biri olarak bu acıların bir daha yaşanmaması adına o zaman da çok çaba sarf ettik. Şu an da bu acıların yaşanması adına elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapacağız. Toplumsal yaraları sarmak, her türlü ötekileştirmeyi sonlandırmak, Rabbimizin insanlara bahşettiği haklarını teslim etmek ve adaleti tesis etmek için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bugün geldiğimiz durum maalesef eski Türkiye atmosferine geri dönüş durumudur”

Türkiye’nin bugün gelindiği durumunu eskiye dönüş olarak değerlendiren Davutoğlu, “Dağa taşa yeniden ilkel, ayrıştırıcı, dışlayıcı sloganların yazıldığı bir Türkiye var. Bugün Türkiye korkular ve tabularla idare edilmeye çalışılan bir ülkedir. Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz, huzur çıkmaz. Korkulara ve tabulara teslim olanlar geleceği inşa edemezler.” şeklinde konuştu.

“Kürd meselesi demokratik hakların eksikliğinden ve istismar edilmesinden kaynaklanmıştır”

Kürd meselesinin demokratik hakların yeterince yerine getirilmemesinden kaynaklandığını belirten Davutoğlu, “Kürd meselesi esas olarak ülkemizdeki demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır. Sorunu yaratan Kürt vatandaşlarımızın varlığı değil, geçen yüzyılda yaşanan parçalanmaların devlet aklına yüklediği korkular, bu korkulardan kaynaklanan kısıtlamalar ve bu kısıtlamaları istismar eden terör örgütleridir. Dolayısıyla çözüm kimliklere dayalı her türlü̈ ayrımcılığın engellenmesi ile Kürtlerin demokratik vatandaşlık anlayışı temelinde bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşları oldukları inancının pekiştirilmesiyle sağlanabilir.” dedi.

“Yabancı kurlar lira karşısında cirit atıyor ama bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin”

Eski Türkiye’ye geri dönüşün her şeyin değerinin düşürülmesi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Eski Türkiye demek her şeyimizin değerinin düşürülmesi ve kaybedilmesi demektir. İnsan haklarının, hukuksuzluğun ve adaletin değerinin düşürülmesi demektir. Bu değersizleşmeye dur demek için Gelecek Partisi olarak yola çıktık. Adaletten, hukuktan ve eşitlikten uzaklaştıkça her şeyin değerinin düşmesinden daha tabii bir şey olamaz. Gördüğünüz gibi paramızın değerini ne kadar düşürdüler. Milletin bin bir zahmet ve emekle biriktirdiği bu paranın değerini ne kadar değersizleştirdiler görüyorsunuz. Ülkemizin son bir haftasında yoğun bir şekilde gündem de yer alan dolar, Euro ve altın fiyatlarını görüyorsunuz. Dolar başını almış gidiyor. Aynı şekilde Euro ve altın da durmadan yükseliyor. Bu kadar sıkıntılı bir durum olmasına rağmen ülkenin Cumhurbaşkanından veya Ekonomi Bakanından bir cevap duydunuz mu? Yabancı kurlar Türk Lirası karşısında cirit atıyor ama tek bir kişi bunu açıklayamıyor. Bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bir kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomiyle ilgili açıklama yapmıyor. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Her biri sosyal medya kahramanına dönmüş, tweet atıp duruyorlar, ancak bunu yaparlar.” diye konuştu.

İLKHA


Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.