Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı Halepçe Katliamı'nı kınayan bir mesaj yayımladı

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı Halepçe Katliamı'nı kınayan bir mesaj yayımladı

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, "Halepçe Katliamı, yakın tarihte insanlığın karşılaştığı en büyük ve vahşi katliamlardan biridir." dedi.

Halepçe Katliamı ile ilgili bir mesaj yayımlayan Karabıyık, katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Karabıyık, "Bugün insanlık tarihinde sivilleri hedef alan en büyük katliamın 33'üncü yıldönümü. Savaş uçakları, Halepçe'yi bombaladı. Ortalığa keskin bir elma kokusu yayıldı ve özellikle çocuklar kokuya doğru koştu ve son sözleri 'Daye bihna sêva tê!' (Anne elma kokusu geliyor.)'oldu. Sonra da birer birer öldüler." ifadelerini kullandı.

Karabıyık, "Geçtiğimiz yüzyılda insanlığa ait tüm değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşette; çoğunluğu çocuk, yaşlı ve kadından oluşan 6 bin 357 kişi, üç saat süren zehirli gaz bombardımanı sonrası zehirlenerek ya da yanarak hayatını kaybetti. 14 bin 765 kişi ise ağır derecede yaralandı. Saldırıdan uzun süre sonra bile komplikasyonlarla komşu köy ve beldelerde yaşayan birçok insanda da ne yazık ki çeşitli hastalıklar meydana geldi. Halepçe Katliamı halen yaşayan bir halkın acısıdır." şeklinde konuştu.

Vahşetin, kirli hesapların ve zulmün ne bölgemizde ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Karabıyık, "Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı kitle katliamında ölenleri rahmetle anıyor böylesi çok acı olayların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum." diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.