Gemlik Cezaevindeki yasak kaldırıldı

Gemlik Cezaevindeki yasak kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde İLKHA tarafından gündeme getirilen Gemlik Cezaevindeki sakal ve kılık kıyafete yönelik sınırlamanın kaldırıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde İlke Haber Ajansı  (İLKHA) tarafından gündeme getirilen ve kamuoyunun tepkisini çeken Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumundaki sakal bırakma ve kılık kıyafetlere yönelik sınırlamanın kaldırıldığı öğrenildi.

Gemlik Açık Cezaevinde kalan mahkûmların yakınlarından edinilen bilgilere göre cezaevi yönetimi mahkûmlara yönelik sakal ve geniş elbise giyme yasağı uyguluyordu.

Her türlü elbisenin giyilebildiğini ancak şalvar gibi elbiselerin yasak olduğunu, çeşit çeşit şapka takıldığını ancak takke takmanın yasak olduğunu belirten mahkûm yakınları söz konusu uygulamaya tepki göstermişti.

İLKHA tarafından gündeme getirilen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberin ardından yasak kaldırıldı. Mahkûm yakınlarından edinilen bilgilere göre cezaevi yönetimi mahkûmlarla görüşerek bundan sonra böyle bir uygulamanın olmayacağını dile getirdiler.

Yaptığı haberden ötürü İLKHA muhabirine ve duyarlı davranıp uygulamaya son veren yetkililere teşekkür eden mahkûm yakınlarından Ferhat Sarman ve Celal Adanur, söz konusu uygulamanın başka bir cezaevinde uygulanmamasını umut ettiklerini dile getirdiler. (Zeki Aras –İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler