Genç Çiftçiler'e küçükbaş hayvan ve fıstık fidanı dağıtıldı

Genç Çiftçiler'e küçükbaş hayvan ve fıstık fidanı dağıtıldı

Siirt’te Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında genç çiftçilere küçükbaş hayvanları ve fıstık fidanları teslim edildi.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında çiftçilere küçükbaş hayvanlarının yanı sıra fıstık fidanları teslim töreni düzenlendi.

Siirt Valiliği Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 2019 yılında ağırlıklı olarak merkez ilçede olmak üzere 3 bin100 dönüm yeni Siirt Fıstığı bahçesi kurulumu gerçekleştirildi. Bir milyon 200 bin TL tutarındaki proje ile 81 bin metre tel, 17 bin dikme ve 68 bin Siirt fıstığı fidanı dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada," Genç Çiftçi Projesi ile çiftçilerimizin kırsalda kalması, köylerinden beslenmesi amaçlanmaktadır. 2019 yılı sonuna kadar 10 bin dekar Siirt Fıstığı Bahçesi kurulumu hedeflenmektedir. Genç Çiftçi Projesinden 30 bin TL hibe almaya hak kazanan 62 yetiştiriciye 2108 koyun, 145 keçi ve 435 büyükbaş hayvan dağıtımıyla toplamda 16 milyon 590 bin liralık hibe dağıtımı gerçekleştirilmiştir." denildi.

Siirt Valiliği Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen teslim törenine; Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt il Tarım Ve Orman Müdürü Ergün Demirhan,  İl Müdürlüğü idareci, teknik elemanları ve çiftçiler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.