Genç-Der'den Hz. Hatice'yi anma programı

Genç-Der'den Hz. Hatice'yi anma programı

Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyetlerini yürüten Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (Genç-Der), bayanlara yönelik "Hz. Hatice'yi Anma ve Anlatma" programı düzenledi.

BİNGÖL - Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyetlerini yürüten Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği(Genç-Der), bayanlara yönelik "Hz. Hatice'yi Anma ve Anlatma" programı düzenledi.


Gençli bayanların büyük bir ilgi gösterdiği program, saat 14.00'te Mevlana İlköğretim Okulunun Konferans Salonu'nda yapıldı. Hz. Hatice'nin hayatını ve örnek kişiliğini konu alan programa Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlandı. Kur-an'ı Kerim tilavetinden sonra programın anlam ve önemini belirten açılış konuşması yapıldı. Kız çocukların tiyatro ve ilahi sunumlarını yaptıkları programda izleyiciler duygu dolu anlar yaşadılar.


Programda, toplumun temel mimarı olan kadınların, özellikle Müslüman kadınların örnek alması gereken kişinin, müminlerin annesi, ilk Müslüman ve Peygamber Efendimizin en büyük destekçisi, cennet kadınlarının efendisi Hz. Hatice'nin olması gerektiğine dikkat çekildi.
Program yapılan dua ile son buldu.


Programı izleyen bayanlar, programdan memnun olduklarını ve bu tür hayırlı programların sıklıkla düzenlenmesi gerektiğini belirttiler. (Ahmet Cana-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.