Genç-Der'den ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Genç-Der'den ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

​Bingöl’ün Genç ilçesinde faaliyetler yürüten Genç Der, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 132 aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Genç Eğitim Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği (Genç-Der), Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 132 aileye gıda ve giyim yardımında bulundu. 

Genç ilçesinde faaliyetler yürüten Genç-Der Başkanı Cihan Üzer, Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi olan 132 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Genç Der, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi maddi durumu zayıf olan, yaşlı, hasta ve engelli kişilerin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Üzer, Ramazan ayı öncesi yapılan kermeste elde edilen gelirin yanı sıra derneğin üye ve gönüllerinin de verdiği katkılarla 132 Gençli ve Suriyeli aileye temel ihtiyaç sayılan gıda ve giyim yardımı yaptıklarını belirtti.

Savaş mağduru aileler unutulmadı

Yapılan yardımları hakkında açıklamalarda bulunan Üzer, “Genç’te tespiti yapılmış 20 savaş mağduru Suriyeli muhacir aileye çeşitli temel ihtiyaçlardan oluşan yardımlar ulaştırıldı. Yardım kolilerin içerisinde kuru gıda, çay, şeker, salça, zeytin, sıvı yağ gibi gıda malzemeleri bulunuyor. Böylece kardeşlerimizin bir aylık ihtiyacı karşılanmış oldu. Ramazan ayında ve sonrasında bu yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” 

Allah Resulü’nün "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" ve "Veren el alan elden üstündür" hadislerini hatırlatan Üzer, “Fakirlik bir dünya imtihanıdır ve iyileştirilme yoluna gidilmediği takdirde toplum için sosyal musibete sebep olabilir. Hiç kimse gönüllü olarak fakir veya başkalarına muhtaç olmak istemez.  Fakirlik her insanın kapısını çalabilir. Fakirler bunu bir dünya imtihanı olduğunu bilmeli ve helal kazanç üzerinde sabretmeye çalışmalıdırlar. Ama bunun yanında maddi durumu iyi olan duyarlı vatandaşların da empati ile yardıma muhtaç ailelere el uzatmalarının İslam’ın ve insanlığın gereği olduğunu  bilmeleri gerekmektedir. Bu Ramazan ayında en az 100 üzeri aileye yardım etmeyi hedefledik. Ama Allah’a hamdolsun hedefimizi aşarak 132 Gençli ve Suriyeli muhtaç aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Bu doğrultuda bizlere destek olan ve de olacak olan tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.