Genç evlilik mağduru: Eşimi iftirayla cezaevine koydular

Genç evlilik mağduru: Eşimi iftirayla cezaevine koydular

​Genç yaşta evlendiği gerekçesiyle eşinin cezaevine konulduğunu söyleyen Gamze Soysal, kendisi gibi bu durumdaki birçok ailenin mağdur olduğunu belirterek yetkililere seslendi.

Yılmaz ve Gamze Soysal çifti, 2008 yılında kaçarak evlendi ve daha sonra ailelerin rızasını alarak mutlu bir yuva kurdu.

2010 yılında ilk çocuğunu hastanede dünyaya getiren Gamze Soysal, yasalara göre küçük yaşta evlendiği ortaya çıkınca hastane çalışanlarının bildirmesi üzerine eşi Yılmaz Soysal hakkında dava sürece başladı.

2010 yılında başlayıp 2018 yılına kadar devam eden mahkeme sürecinde 2018 Aralık ayında eşinin tutuklandığını, 1,5 yıldır cezaevinde olduğunu ve 8 yıl 10 ay hüküm giydiğini söyleyen Soysal, yaşadığı mağduriyeti, kendisini ziyaret eden HÜDA PAR Giresun Temsilciliğinden bir heyete anlattı.

"Bu, bize bir iftiradır"

Eşinin, telaffuz etmekten dahi utandığı bir suçtan hüküm giydiğini ifade eden Soysal, "Her zaman bu sıkıntı önümüze çıkacak ve bize engel olacak. O kadar utanç verici bir madde ki. Bu, bize bir iftiradır. Biz bunu kaldıramıyoruz. Ben bir eş olarak eşimin, evlatlarımın babasının hayat arkadaşımın bu şekilde bir şeyle yargılanmasını hazmedemiyorum. Eşimin hiçbir suçu yokken şerefiyle namusuyla evlenmiş, baba olmuş bir insanın alnına kara bir leke sürdüler."

Soysal, "Geriye dönük evlenmiş, çoluk çocuğu olmuş, evliliğinin üstünde bir zaman geçmiş, resmi nikahı olmuş binlerce ailenin tek seferlik affedilmesi istiyoruz. Bundan sonra yine uyulsun yaş sınırına. Devletin, aileleri koruması gerekiyor.  Aileler yıkılmasın, dağılmasın. Ailenin hem dinimizde hem devletimizde de bir değeri vardır. Şimdiki gençler ve aileler genç yaşta evliliğin yasak olduğunu biliyorlardır. Çünkü bizim durumda olanları gördüler. Ancak biz bu durumları görmedik. 11 yıl önce ne medya ne de toplum ne de aileler bunun üzerinde durmuyordu. 

Kendilerine bir düzen kurduklarını ve biri 10 yaşında diğeri 1,5 yaşında 2 kız çocuğunun olduğunu söyleyen Soysal, kendisi gibi bir çok kişinin olduğunu, bu nedenle mağduriyetlerini giderilmesini istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.