"Genç girişimcilere 150 bin TL hibe desteği"

"Genç girişimcilere 150 bin TL hibe desteği"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK Tekno Girişim Sermayesi Desteği Programını bugün başlatıldığını, destek programı kapsamında genç girişimcilere 150 bin liraya kadar hibe desteği vereceklerini açıkladı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'da bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Bursa Valiliği Tarihi Heykel Binasında Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

İlk olarak Bursa Valiliği Şeref Defteri'ni imzalayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK Tekno Girişim Sermayesi Desteği Programını bugün başlattıklarını açıklayan Özlü, "2017 yılı içerisinde 62 milyon liralık bir bütçemiz var. Bu destek kapsamında genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde yüz hibe desteği veriyoruz. Yeni oluşturulacak iş fikirleri ile başvuracak genç girişimcilere, Türkiye genelinde çoğunluğu üniversite bünyesinde bulunan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından bu destekler koordine edilecek. Başvuruların yapılacağı kuruluşlar TÜBİTAK tarafından bildirilecek. Bu başvuruların alımını 10-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Programda yaklaşık 62 milyon lira civarında bir desteği genç girişimcilerle buluşturacaklarını aktaran Özlü, "İkinci kısmını da 01-15 Ağustos 2017 arasında alacağız. Bu programda yaklaşık 62 milyon lira civarında bir desteği genç girişimcilerle buluşturacağız. Üst limit 150 bin TL'dir ve bu destek yüzde yüz hibe şeklinde olacaktır." dedi.

Kredi ihtiyacı olan 82 bin KOBİ'nin bugün itibariyle desteklendiğini belirten Özlü, "KOSGEB ’den destekler veriyoruz. Büyük program başlattık. Yaklaşık 11 milyar lira civarındaki bir krediyi desteğe ihtiyacı olan Micro KOBİ'lerle buluşturuyoruz. Bu çerçevede bugün saat 12.00 itibariye 82 bin KOBİ bu destekten istifade etti, parasını aldı. Yaklaşık olarak piyasaya giren para 2 milyar 200 milyon TL İşlemler devam ediyor. Yine yaklaşık 185 bin KOBİ inşallah ilerleyen süreçte bu destekten istifade edecek. Süreç hızlandı. Biliyorsunuz ilk başlarda bankalardan şikâyetler vardı. Bu süreç hızlandı ve günde yaklaşık 10 bin KOBİ bu destekten istifade ediyor, işlemlerini tamamlıyor. İnşallah 460 bin 167 KOBİ'nin tamamı bu destekten istifade edecek. Bunu günlük olarak takip ediyoruz. Bütün KOSGEB Müdürlerimiz teyakkuz halinde. Yine Ankara merkezden gönderdiğimiz yüze yakın arkadaşımız illerde bu kredilerin verilmesi sürecini bankalarla koordine ediyorlar." şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Sayın Bakanımızın bir önceki ziyareti sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında ilimizde son iki ay içerisinde 32 bin istihdam artışı gerçekleştirildi. Bursa'mıza tekrar gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret sayesinde sanayilerimiz ve iş adamlarımız büyük bir moral buldu." ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bakan Özlü'ye ziyaret anısına İznik Çinisi hediye etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA)  








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.