Genç İGİAD'dan ilk ve ortaokullara "Gönül Bağı Kütüphaneleri"

Genç İGİAD'dan ilk ve ortaokullara "Gönül Bağı Kütüphaneleri"

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Gençlik Kurulu tarafından Mardin'in Midyat ilçesindeki Midyat Belediyesi İlk ve Ortaokuluna "Gönül Bağı Kütüphaneleri" kuruldu.

Toplumsal zorunluluk sloganıyla başlatılan "Gönül Bağı Kütüphaneleri" projesi kapsamında Mardin Midyat Belediyesi İlk ve Ortaokuluna merhum Burak Karahan adına kütüphane kurulumu gerçekleştirildi.

Genç İGİAD, mevcut proje ile gelecek nesillere yaşlarına uygun olacak çeşitli animasyonlar ve eğitimler ile birlikte girişimcilik ve iş ahlakı üzerine çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Genç İGİAD tarafından yapılan açıklamada, "Her yıl ülkemizin farklı bölgelerindeki eğitim süresince yeterli ve eşit imkânlara sahip olmayan öğrenciler için tam donanımlı kütüphane kurulumu gerçekleştirerek doğrudan iletişim kurmayı ve gönül köprüleri oluşturmayı hedeflemekteyiz. Böylece çocukların bedensel, fiziksel ve duygusal gelişiminin yanı sıra eğitim seviyesi artırılması sağlanmaktadır. 'Oku, Keşfet, Çabala, Öğren' sloganı ile sahada öğretmen ve öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak birlikte çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Böylece hayal dünyası gelişimine katkı sunarak etkili ve etkin bir insan olmasına yardımcı olmaktayız." ifadelerine yer verildi.

"Sözünde duran, adil, başkalarının haklarına saygılı iş insanı yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Genç İGİAD, projeyle ulaşmaya çalıştıkları hedefleri şu şekilde belirtti:

"İleriki hayatlarında dürüst, güvenilir, sözünde duran, sadık, adil, başkalarının haklarına saygılı bir iş insanı olmayı aşılamayı ve bu yolda kendilerini yetiştirmesini teşvik ederek başta ülkemiz ve milletimiz adına katma değer üreten girişimci insanlar bireyler çıkmasına katkı sunarak bu projeyi nesilden nesle aktarmayı amaçlıyoruz. Bu proje kapsamında kütüphane kurulumundan ve saha organizasyonuna kadar her konuda desteğini esirgemeyen ve misafirperverliklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay'a teşekkür ederiz." 


Genç İGİAD'dan ilk ve ortaokullara

Genç İGİAD'dan ilk ve ortaokullara

Genç İGİAD'dan ilk ve ortaokullara

Genç İGİAD'dan ilk ve ortaokullara

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler