Genç küçük sanayi sitesinde sorunlar bitmek bilmiyor

Genç küçük sanayi sitesinde sorunlar bitmek bilmiyor

Bingöl’ün Genç ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’ndeki sorunlar, sanayi esnafını bunalttı. Gerek alt yapı gerekse üst yapıdaki sorunlara elektrik sorunu da eklenince sanayi esnafının sorunları bitmek, bilmiyor.

Genç ilçesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi esnafının sanayi sitesindeki eksiklikler, esnafı çileden çıkardı. Yetkililerin ise, duyarsızlığı devam ediyor.

Sorunların bir an önce çözülmesini isteyen sanayi esnafından Orhan Sağlar, “Esnaflar mağdur durumda. Elektrik tesisatlarında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Esnafların sorunları var. Eksiklikler noktasında sanayi sitesi başkanını aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap vermiyor.” dedi.

Küçük sanayi sitesinin sorunlarla boğuştuğunu ve tamamlanan işlerin doğru düzgün yapılmadığını iddia eden Sağlar, “Ufak bir yağmurda bütün dükkânlar da akıtma oluyor. Çatılar uçmuş vaziyette. Yapılan hiçbir iş doğru düzgün yapılmamış. Ne denetleme kurulu görevini yapmış ne de sanayi sitesi başkanı görevini tam anlamıyla yapmış. Esnaf çok mağdur durumda. Biz esnaf olarak bunu bir senedir gündeme taşımamıza rağmen sanayi sitesi başkanı bizleri takmıyor. Yaklaşık 4 ay önce de bizlerden habersiz bir şekilde genel kurula gitmiş ve kendince güven tazelemiş. Şuanda yağmur yağıyor ve bütün esnaf mağdur durumda. Elektrik tesisatlarında büyük sıkıntı yaşıyoruz.” diye konuştu.

“Duvarlar çürümeye yüz tutmuş durumda”

Yağış olduğu vakitlerde çatıların akıttığını ve duvarlarının çürümeye yüz tuttuğunu belirten esnaftan Nurettin Korkut, “Sanayide esnaflık yapıyorum. Yağış zamanlarında bütün çatılar akıtıyor ve duvarlarımız çürümeye yüz tutmuş durumda. Ne yapacağımızı, ne diyeceğimizi artık bilemiyoruz. Sanayi sitesi başkanını çağırmamıza rağmen, sıkıntılarımızı aktarmamıza rağmen ilgilenmiyor. Aylık maaşını bizlerin sırtından alan birinin bizim sorunlarla ilgilenmesi gerekirken telefonlarımıza dahi cevap vermemesi bizleri çıldırtıyor. Biz kanuni olarak girişimlerimizi başlatacağız ve hakkımızı arayacağız. Bu kadar esnafı mağdur etmeye hakkı yok.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Günlerce aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap vermiyor”

Sorunların çözümü noktasında sanayi sitesi başkanını günlerce aramalarına rağmen cevap alamadıklarını belirten esnaftan Murat Özgül ise, “Sanayi sitesinde mobilyacılık yapıyorum. Yağmur yağdığı her vakit elime kürek fırça alıp dışarıya su atmak zorunda kalıyorum. Her yağışta içeride 10 santimden fazla su birikintisi oluşuyor. Bu sorun da yere döşenen taşlardan dolayı kaynaklanıyor çünkü seviyesi dükkân içlerine doğru verilmiş. Bu yanlış çalışma yüzünden bütün yağmur suları dükkânın içine giriyor. Bütün malzemelerim suyun içerisinde kaldı. Büyük zararım var. Bu zararı kim karşılayacak. Başkan derhal istifasını sunmalıdır. Hiçbir işimize koşmayan ve bizimle ilgilenmeyen bir adamı istemiyoruz. Günlerce aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap vermiyor.” şeklinde konuştu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler