Genç MYO eğitime başlayacak

Genç MYO eğitime başlayacak

Kurulduğu 2009 yılından beri Bingöl Üniversitesi Merkez Kampüsünde eğitime devam eden Genç Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, Genç ilçesinde eğitime başlayacak.

Yıllardır Genç ilçesinde eğitime başlaması beklenilen Meslek Yüksek Okulu, nihayet Genç’e taşınıyor. Kurulduğu günden beri Bingöl Üniversitesi kampüsünde öğretime devam eden Genç MYO, bitme aşamasında olan okul inşaatında son rötuşlar kaldı.

Genç MYO Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, 315 öğrenci ile 12 Ekim Pazartesi günü Genç’te eğitime start vereceklerini belirtti. Bilgisayar programcılığı, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, çocuk gelişimi, elektrik elektrikli cihaz teknolojisi programı, muhasebe ve vergi uygulamaları, ormancılık ve orman ürünleri, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, aromatik bitkiler, su ürünleri ve organik tarım gibi bölümlerin olduğu Genç MYO’nun Genç’e yeni bir çehre kazandırması bekleniyor.

200 kişilik kız yurdu hazır

Bingöl’de özellikle en büyük sorunlardan biri olan öğrenci barınma sorunu Genç’te sorun olmayacak. Özel teşebbüsler tarafından 200 kişilik kız öğrenci yurdunun hazır olduğunu dile getiren Doç. Dr. Yüksel, erkek öğrenciler için de çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Yeni bölümler açılacak

Doç. Dr. Yüksel, “Meslek Yüksekokulumuz 2015’te eğitime hazır hale gelecek. Şuanda 315 öğrenci yüksekokulumuz bünyesinde eğitim görüyor. Bu sayı seneye yükselecek. Allah’ın izniyle gelişimde lider üniversite olacağız.” Dedi.

8 bin metrekarelik kapalı alana sahip

Genç Meslek Yüksekokulu 16,5 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip. 2009 yılından beri fiziki bina sorunu yüzünden Genç’te eğitim alamayan Genç MYO öğrencileri, şimdiye kadar Bingöl Üniversitesi kampüsünde eğitim görüyordu. Geçtiğimiz yıl yer sorunu çözülen Genç MYO için 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşen ihalenin ardından yapılan yer teslimi ile birlikte ilk kazması geçtiğimiz yıl vurulmuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.