Gençler seçmeli dini dersleri tercih ve tavsiye ediyorlar

Gençler seçmeli dini dersleri tercih ve tavsiye ediyorlar

Mardin'de ortaokulu öğrencileri, başvuruları 10 Şubat'ta bitecek olan seçmeli dersler ile ilgili dini dersleri seçtiklerini söyleyerek herkese seçmeleri için tavsiyelerde bulundu.

Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy mahallesinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler seçmeli dersler hakkında dini dersleri tercih ettiklerini dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Yusuf Çimen, öğrenciler dini dersleri seçtiği sürece hem dinlerini daha iyi tanıyacaklarını hem de ahiretten yoksun birileri olmaktan kurtulacaklarını belirtti.

Seçmeli ders başvurularının devam ettiğini ifade eden Çimen, "Bildiğiniz üzere bu hafta bütün okullarda seçmeli ders haftasıdır. Biz genç öğrencilerin, çocukların daha ahlaklı ve kendi dinlerini tanımaları için din desteği vermelerini tavsiye ediyoruz. Tabii ki velilere ve öğretmenlere de büyük bir iş düşüyor. Bu konuda öğrencilerimizden önce olmaları lazım. Gençlerimizin din derslerine yönelmelerinin en büyük temel sebeplerinden birisi kendi hem ahlaki açıdan hem de dinlerini daha iyi tanımamaları için dinlerini yönelmelerine tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Dini derslerin önemine değinen Çimen, "Gerek Yaşayan diller dersleri olsun, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın hayatı olsun bu dersler hem dünya hayatı hem de ahiret için önemli dersler oldukları aşikardı. Onun için velilerimize ve öğretmenlerimize de bu konuda pek çok iş düşmektedir. Genç öğrencilerimize öncü olmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde dile getirdi.

Dini seçmeli derslerini seçtiği ve herkese tavsiye eden ortaokullu Hamit Atılmış, "Peygamberimizin Hayatı derslerinin seçtim. Din dersleri bizim için önemlidir. Herkes bu derslere yönelmeleri lazım." dedi.

Din derslerini seçmelerindeki asıl amaçlarını dile getiren Semih Çakmak ise, "Kur'an-ı Kerim, seçmeli Peygamberimizin Hayatı derslerini seçtim. Bu dersleri seçmemizin asıl amacı din ahlakını öğrenmemiz, namaz kılmamız ve Kur'an-ı Kerim'i okumak için seçtik. Çok önemli, çok yararlı derslerdir. Bu vesileyle dinimizi, ahlakımızı Peygamberimiz Aleyhisselam'ın hayatını öğreniyoruz. Herkesin bu dersleri tercih etmelerini tavsiye ederim." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.