Gençlerimiz ihmal kurbanı olmasın

Gençlerimiz ihmal kurbanı olmasın

​Boğulma vakalarının yaşandığı Batman Çayı’nda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, gençlerin ihmal kurbanı olmaması için suyun etrafında riskleri önleyecek tedbirlerin alınmasını istedi.

Batman’da yazın bunaltıcı sıcakların yaşandığı bugünlerde vatandaşların serinlemek için suya girmesi nedeniyle boğulma vakaları meydana geliyor. Her yıl Batman’da çok sayıda kişi boğulma sonucu hayatını kaybediyor.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle her yıl havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakalarının yaşandığı Batman Çayı’nda incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde iki kardeşin Batman Çayı’nda hayatını kaybetmesi nedeniyle bölgede incelemelerde bulunan Şahin, yaşanan boğulma vakalarına karşı gerekli tedbirin alınması gerektiğini söyledi.

Burada basına açıklamalarda bulunan Şahin, insanların hayati tehlikesinin bulunduğu Batman Çayı etrafında boğulma olaylarına önlem amaçlı yapılan kısmi bazı çalışmaların yaklaşık bir yıldır duraksadığını ifade ederek, çalışmaların ivedilikle tekrar kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirtti.

Batman’da sık sık yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek için yetkililerin üzerlerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Şahin, suyun etrafında riskleri önleyecek tedbirlerin alınmasını istedi.

“Su önümüzde bir risk olarak duruyor”

Batman Çayı’nın insanlar için adeta bir risk taşıdığını belirten Şahin, “Maalesef son günlerde özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yine Batman Çayı’nda boğulma vakaların yaşanmasıyla yüreklerimiz tekrar yanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde iki kardeşin boğulması Batman halkını hüzne boğdu, bizleri de müteessir etti. Su Allah’ın bize verdiği bir nimettir, ancak yetkililerimizin bu suyu insanlarımızın menfaatine dönüştürmesi gerekirken gerekli projelerin geliştirilmemesinden dolayı bu su şu anda önümüzde bir risk olarak duruyor.” dedi.

“Tedbir alınmazsa yüreğimiz yanmaya devam edecek”

Çay kenarında gerekli tedbirler alınmazsa daha çok insanın hayatını kaybedeceğini aktaran Şahin, “İki yıl önce Batman Çayı etrafında duvarlar çekilmesi, kenarlarının mesire alanına dönüştürülmesiyle ilgili bir proje konuşuldu, çalışmalar başlatıldı. Şu anda da bir kısım çalışma yapılmış, fakat yaklaşık bir yıldır bu çalışmaya ara verilmiş. Bu sıcak günlerde Batmanlılar gerek piknik gerek serinlemek ve gerekse de yüzme amaçlı Batman Çayı’na geleceklerdir. Yeterince tedbir alınmazsa, bilinçlendirme veya korunaklar yapılmazsa her yıl yüreğimiz yanmaya devam edecek. Bu Batman halkının önünde büyük bir sorundur.” diye konuştu.

“Su halkın faydasına dönüştürülebilir”

Gençlerin ihmal kurbanı olmamasını isteyen Şahin, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

“Başta vali olmak üzere ildeki tüm yetkililere sesleniyoruz; Batman Çayı’ndaki riski önlemek için nasıl bir proje gerekiyorsa bunun bir an önce devreye sokulması ve yapılan projenin sonlandırılması lazım. Güzel projeler geliştirilirse bu suyun kendisi ve etrafı Batman halkının faydasına dönüştürülebilecek bir imkân söz konusudur. Su aynı zamanda tarıma elverişli hale getirilip; insanlarımızın gelip serinleyeceği, gençlerimizin yüzeceği kısımlar da yapılabilir.”

“Riskleri önleyecek tedbirler alınmalı”

Batman’ın adeta sahipsiz bir kent olduğuna işaret eden Şahin, “Sahibi olsa bu canlarımızı yitirmeyeceğiz. Suyun etrafında riskleri önleyecek tedbirlerin alınması lazım. Suyun etrafından kum alınıyor, kumların alındığı yerde derin çukurlar oluşuyor. Su daha sonra bu çukurların üstünü kaplayınca nerenin sığ nerenin derin olduğu anlaşılmıyor. Gençler de bu çukurlara girince maalesef boğulma vakaları meydana geliyor ve yüreğimiz yanıyor. Bunun tedbirinin acilen alınması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Cankurtaranın olmayışı ölümlere seyirci kalma anlamına geliyor”

600 bin nüfuslu Batman’da bir cankurtaranın bile olmamasının kabullenemez olduğunu vurgulayan Şahin, “Her yaz mevsiminde boğulma vakaları yaşandığı halde Batman’da bir cankurtaranın olmayışı adeta ölümlere seyirci kalma anlamına gelmektedir. En azından suya girilecek mevsimin olduğu bu 2-3 ayda bir cankurtaran ekibinin belki 24 saat vardiyalı şekilde bu suyun kenarında tutulması lazım.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler