Gençliğimiz namazdan uzak kalırsa geleceğimiz karanlık olur

Gençliğimiz namazdan uzak kalırsa geleceğimiz karanlık olur

​Kur'an Nesli Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla başlatılan 15 günlük namaz öğretimi programı için kapanış etkinliği düzenlendi.

"Hayat Namazla Güzel, Namaz Kılmayı Öğrenmeyen Kalmasın ve Haydi Namaza!” sloganlarıyla Kur'an Nesli Platformu 6-10 yaş arası çocuklar için namaz ayı olarak ilan edilen ağustos ayında 15 günlük namaz öğretimi programları eylül ayında da devam etti.

Kur'an Nesli Platformu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından tamamlanan namaz öğretim programı için çocuklar ve ailelerinin katılımıyla kapanış etkinliği düzenlendi. Lale Vadisi Parkı’nda düzenlen etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.

Lale Vadisi Parkı Camisinde bir araya gelen çocuklar cemaat ile namaz kıldıktan sonra dua ettiler. Daha parkta aileleriyle beraber eğlenen çocuklar ezberledikleri ayet, hadis, özlü söz ve şiirleri okudular.

Kur'an Nesli Platformu Muş İl Koordinatörü Ayhan Yılmaz, çocuklara 15 gün boyunca namaz kılmayı, abdest almayı ve temel dini bilgileri öğrettiklerini söyledi.

Yılmaz, “Namaz müminin miracıdır. Namazın dinin direği olması sebebiyle ibadetlerin en çok makbul olanlarındandır. Bizler de bu programda bunun üzerinde ciddi anlamda durduk. Çocuklarımıza namaz kılmayı, abdest almayı öğrettik. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Gelecek nesillerimiz ne kadar Allah’ı tanıyan, bilen insanlar olursa toplumumuz o kadar rahat eder. Müslüman bir toplumun birliğinin ve beraberliğin sağlanması açısından gençliğin namazla bilinçlenmesi önemlidir. Eğer gençliğimiz namazdan uzak kalırsa bizim geleceğimiz karanlık olur. Toplumda kaos oluşur. Bizler de biliyoruz ki kalp huzurumuzun sebebi Rabbimize olan ibadetlerimizdir. Çünkü kalbimizin ve ruhumuzun gıdalanması Rabbimize yapılan ibadetler ile olur. Bunun göstergesi de namazdır. Çünkü namaz müminin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Program çocuklara sertifika verilmesi ve yapılan ikramlarla son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.