Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Ağrı’ya geldi

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda Ağrı valisi Dr. Osman Varol, Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve protokol tarafından karşılanan Bakan Kasapoğlu, kentteki il ziyaretini Ağrı Valiliğine yaptı.

Kasapoğlu, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik toplantı salonunda il değerlendirme toplantısına katılarak yetkililerden brifing aldı.

Bakan Kasapoğlu, ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kasapoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin her alanda önemli bir aşamalar kaydettiğini ifade etti.

Yarınlara daha güçlü yürüme mücadelesi içinde olduklarını söyleyen Kasapoğlu, bu mücadelenin adaleti geliştirmenin, kalkınmayı yaygınlaştırmanın ve güçlendirmenin mücadelesi olduğunu kaydetti.

Kasapoğlu, "O yüzdendir ki ülkemizin 19 yılda ekonomisi, sanayisi, sağlığı, eğitimi, ulaştırması, gençliği ve sporuyla her alanda geldiği nokta, hamdolsun ki hepimizin göğsünü kabartan, hepimizin gururlandığı bir tablo. Amacımız, bu tabloyu çok daha yukarılara taşımak. İnanıyoruz ki gençlerimize yapacağımız yatırımlar yarınların Türkiye’si, dünyada daha güçlü bir Türkiye’nin olması adına önemli yatırımlar. 81 ilimizde ilçe, belde, köy ve mahallelerimizde bir devrimi gerçekleştirdik. Bundan sonrada yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ilerlemeyi daha da yukarılara taşımak için çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 2021 yılı şahlanış yılıdır ve biz de işte bu yüzden burada Ağrı'dayız. Yaptığımız ve yapacağımız her şey gençlerimiz için. Gururla ifade ediyorum ki dünyanın en güzel tesisleri ülkemizde. Ama durmak yok yola devam edeceğiz." dedi.

Ağrı’da yapacakları yatırımlara değinen Bakan Kasapoğlu, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesinin, en önem verdikleri çalışmalardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin en önemli yatırım alanlarından bir tanesinin de eğitim olduğuna işaret eden Kasapoğlu, "İşte Ağrı'daki İbrahim Çeçen Üniversitesi ve diğer tesisler. Her yerde tesise, imkana erişim var ama bunları projelerle zenginleştireceğiz. Yüzme Bilmeyen Kalmasın, başarıyla yürüttüğümüz bir proje. Geçen yıl pandemiye rağmen koyduğumuz 1 milyon hedefini aştık. Yine önümüzdeki süreçte tüm illerimizde bu tabloyu daha yukarı taşıyacağız. Tesislerimiz, havuzlarımız sürekli Ağrılıların hizmetinde olacak. İnşallah Doğubayazıt ve Patnos'ta yeni havuzlar inşa edeceğiz. Bunları da inşallah 7 ay içerisinde, normalde yıl sonuydu ancak 7'nci aya çektik, tamamlayacağız. Sizleri havuzla buluşturacağız. Bununla birlikte yine havuzumuz olmayan ilçelerimizde de yaz aylarına kadar prototip havuzlarımızı tamamlayacağız. Buralarda da yüzme eğitimi inşallah tam kadro başlayacak. Kış şartlarından dolayı halı sahalarımızı her ilçede arttırıyoruz ve sizler için kapalı inşa edeceğiz. Yanlarında basketbol ve voleybol alanlarımız olacak. Sizler için, okuma salonları, çalışma mekanları, kafeteryaları bulunan gençlik merkezi olmayan ilçemiz de kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Programa, Ağrı Valisi Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi,  Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile gençler katıldı.

Bakan Kasapoğlu, temasları kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, ardından Eliaçık köyündeki okulda Gençlik Spor İl Müdürlüğünce yapılan kütüphane açılışına katılıp öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kasapoğlu il merkezindeki programının ardından Doğubayazıt ilçesine geçti.


Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Ağrı’da

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.