Gercüş Kayapınar Beldesi kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Gercüş Kayapınar Beldesi kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Batman’ın Gercüş (Gercewsê) ilçesine bağlı Kayapınar (Aynkef) beldesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Midyat Azim-Der tarafından, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kayapınar (Aynkef) Beldesinin Mevlid alanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine çevre köy ve beldelerden de büyük katılım oldu.

Sunuculuğunu Enes Çelik’in yaptığı etkinlik, Şuayb Erin Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İlahi sanatçılarının Hz Muhammed (sav )için bestelenmiş ilahileri seslendirmesinden sonra  etkinlik, Mevlüdhanların üç dilde okudukları mevlid-i şerif    ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak  katılan Cengiz Aydın, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 2016 yılı Kutlu Doğum için belirlediği “Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasına vurgu yaparak kardeşliğin nasıl olması gerektiğini anlattı.
Aydın, “Az önce Mevlid’i Şerifi hocalarımızın üç dilde okumaları, aslında bu beldenin kardeşliği ete - kemiğe büründürdüğünün göstergesidir. Kürt,Türk ve Arap kardeşlerimiz bundan rahatsız olmadı. Dünya’da ve bilhassa coğrafyamızda akan kanın sebebi kardeş olamayışımızdandır. Vahdeti pekiştiremediğimizdendir.” dedi.

“Kardeşlik birbirimizin derdiyle dertlenmektir”

Müslümanlar arasında en büyük kardeşliğin Asr-ı saadet döneminde Hz. Muhammed’in (sav) eliyle gerçekleştiğini belirten Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim de onları örnek alarak dünyanın öbür ucunda bile olsa Müslüman kardeşimizin derdiyle dertlenirsek ancak, kardeşliğimizin gereğini yerine getirmiş oluruz. Böylece Allah’ın lütfuna mazhar olup cenneti hakketmiş oluruz. Seydalarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla kardeşlik ,birbirinin kusurlarını örtmektir. Bir Hadis-i Şerifte Efendimiz (sav), ‘Bu dünya da her kim Müslüman kardeşinin bir ayıbını örterse, hiçbir menfaatin olmadığı mahşerde Allah-ü Teala da onun sıkıntısını gidereceğine dair söz vermiştir’ diye buyuruyor.” Dedi

Tekbir ve salavatların hiç kesilmediği etkinlik, ilahilerle devam etti.

Yaklaşık 600 adet kutlu doğum kitabının dağıtıldığı  beldede  Peygamber sevdalısı belde halkı  tarafından Efendimiz (sav)için 1 milyon 650 bin 250 salavat, bin 65 Yasin-i Şerif, 44 Hatim ,900 ihlas süresi ve 13 Nebe’ suresi okuduğu belirtildi.

Etkinlik, Selahattin Yeniay’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.