Gercüş kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Gercüş kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Gercüş ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği  Kutlu Doğum etkinliği, platform üyesi  Enfa-Der tarafından, Gercüş ilçesinde gerçekleştirildi. Etkinlik girişine Enfa-Der kadın kolları tarafından katılımcılar için kermes hazırlandı.

Gercüş Mescid-ül Aksa Camii’nin arkasındaki alanında saat 13.30`da başlayan etkinliğe, Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Abdulsamet Yalçın, bazı STK temsilcileri ile çevre köy ve ilçe halkı  katıldı.

İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Molla Murat Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun’un selamlama konuşmasından sonra,   Molla Selami Altun’un okuduğu Mevlid-i Şerif  ile devam etti.

Etkinlikte Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Güler ve Bilal Dalkılıç ile Yolağzı (Dêrındıbê) Köyü erkek-kız çocuk ilahi grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan Türkçe bir konuşma yaptı.

“Hz. Muhammed’e inanmayanlar pişman olacak”

Hz. Muhammed (sav) Mekke ve Taif’te çektiği sıkıntılara değinen Kaplan, “Yer Mekke kainatın efendisi Kabe’nin gölgesinde Rabbinin huzurunda secdeye kapanmış, kendi döneminin müstekbir ve zalimleri O yüce insan secdedeyken devenin işkembesini bütün pisliğiyle onun ensesine koyuyorlar. O yüce insan neredeyse boğulup ölecek. Kızı Fatıma o necaseti o kutlu insanın ensesinden kaldırıyor. Babasına diyor ki ‘Ey baba! Bunlar senden ne istiyor! Sen ki bunlara sadece ilikte bulundun.’ O yüce insan kızı Fatıma’ya diyor ki, ‘Kızım bir gün gelecek bu insanlar yaptıklarına pişman olacaklar.’   Yer Taif. O yüce insan Taif halkını içinde bulundukları karanlık yaşantıdan Allah’a kulluk etmek için davete gidiyor. Fakat Taif halkı kör, sağır ve zalim. Ne kadar ipi-sapı kopuk biri varsa, onları kışkırtarak,  o kutlu insanı taşlatıyorlar. Mübarek başlarından kanlar akıyor. Bembeyaz elbisesi kızıl kana boyanıyor. Başından akan kanlar ayakkabısını dolduruyor. Onunla beraber olan yardımcısı Hz.Zeyd, onun önünden-arkasından ve sağından-solundan onu korumaya çalışıyor. O müstekbirlere yalvarıyor, ‘Yapmayın bir gün gelecek pişman olacaksınız ’ diyor. O yüce insan ellerini kaldırıp Rabbine dua ediyor. ‘Allah’ım alaya alındığımı, halk nazarında hor görüldüğümü, bir tek sana şikayet ediyorum. Eğer sen benden razı olursan çektiğim bütün sıkıntılara katlanırım’ diyor. ” şeklinde konuştu.

“Hz. Muhammed Allah’ın Resulüdür”

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan İTTİHAD üyesi Molla Abdulsamet Yalçın ise, bu tür etkinliklerdeki tek amacın, halka Peygamberi hatırlatmak ve O’nun peşinden giderek kurtuluşa ermek olduğunu söyledi.

Yalçın, “Peygamber Efendimiz kimdir ve kim değildir? Hz. Muhammed (sav) normal bir insan değil, sizden birisinin babası değil, normal bir rehber değil ve sadece bir devlet başkanı  değildir. Hz. Muhammed Allah’ın Resulüdür.  Hz. Muhammed’in en büyük vasfı budur. Bu vasıf Allah Teala tarafından kendisine verilmiş. Bu vasfı insanlar takmamıştır. Hz. Muhammed Resuldür. Tüm Peygamberlerin sonuncusudur. Kendinden önceki tüm kitapları  ve tüm şeriatları nesh etmiştir. İslam dini Hz. Muhammed (sav) ile bizlere ulaşmıştır. Hz. Muhammed alemlere rahmettir.” dedi.

Konuşmaların ardından söylenen ilahilere katılımcıların, halkalar oluşturup halay çekerek eşlik ettikleri görüldü.

Etkinlik, Gercüş Müftüsü Mehmet Demir’in yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.