Gercüşlüler: Peygamber Sevdalıları güzel bir yol açtı video foto

Gercüşlüler: Peygamber Sevdalıları güzel bir yol açtı video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gercüş’te gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği sonrası Gercüşlüler duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye Enfa-Der tarafından Batman'ın Gercüş ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinden sonra duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonlarına paylaşan Gercüşlüler etkinlikten büyük mutluluk duyduklarını belirtiler.

Programdan sonra memnuniyetlerini dile getiren yaşlı bir teyze, " Allah kutlu etsin. Hayırlı kılsın, sizlere de uzun ömürler versin. Çok güzel bir etkinlikti Hz Muhammed'e canımız feda olsun. Anamız, babamız, çocuklarımız ve malınız O'na O'nun yoluna feda olsun" şeklinde dua etti.

Etkinliğe katılan bir başka Gercüşlü yaşlı amca ise " Allah için olan her şey güzeldir. Allah rahmetiyle bize muamele etsin. Sizi ve bizi de affetsin. Hayırlı olsun inşallah etkinlik çok güzeldi devam etmesini diliyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Hz Muhammed'e her zamankinden daha çok ihtiyacının olduğunu belirten Selami Altun, “Öncelikle bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Öyle bir zaman da yaşıyoruz ki her zamankinden daha çok efendimiz için bir araya gelmeye ihtiyacımız vardır. Ümmetin tefrikaya düştüğü şu dönemde O’ndan başka etrafında toplanılacak kimse yoktur. Peygamber Sevdalıları bu güzel yolu açtılar. Ve elhamdülillah gün be gün bu sevda artarak devam ediyor. Gercüş’ümüzde de bunu görüyoruz. Her sene katılım artıyor. Peygamber âşkı yıldan yıla artıyor azalmıyor. Elhamdülillah bunu gözümüzle görüyoruz” dedi.

Etkinliğe katılanlardan Nilüfer Ekmen de duygularını ifade etmekte zorlandıklarını belirterek, Yıllar önce hayal ettiği bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Ekmen“ Bu hayalim gerçekleştiği için Allah’a şükürler olsun. Kutlu Doğum etkinliği çok güzel geçti. Çok emek sarf edilmişti ve karşılığı güzel oldu. Katılım her geçen gün artıyor. Burada etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunanların bu işi ihlâsla yapması çok etkileyici. Bunu onların yüzlerinde görebiliyoruz. Özellikle gençlerimizi sahada görmek, çabalarını görmek bizi daha da mutlu etti. Peygamberimizi anlamak, anlatmak ve hatırlatmak ve özellikle çocuklarımızın dillerinde Muhammed(sav) isminin haykırılması böyle etkinliklerle mümkün oluyor.” diye konuştu.

Ravza ve Büşra Dursun adlı kız çocukları da, ”Kutlu Doğum çok güzel geçti. Her yıl yapılmasını istiyoruz. Tüm köy ve şehirlerde yapılmasını istiyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dediler.

İslami davadan dolayı cezaevine giren babasının kendisini görmesi için kameralara pos veren Yusuf Demir'in baba özlemi gözlerinden okundu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.