Gercüş’ün Yolağzı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Gercüş’ün Yolağzı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından, Yolağzı (Dêrındıbê) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı (Dêrındıbê) Köyü’nde Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Batman Köy-Der tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Cuma namazının ardından mevlit okunara köy sakinleri tarafından  davetlilere öğle yemeği verildi.

M. Ali Şimşek’in sunumunu yaptığı program, Köy-Der Başkanı Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat ve Rehber İlahi Grubu tarafından, Hz. Peygamberi konu alan ilahilerin seslendirilmesinin ardından, Rehber Mevlid Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Programda Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, Kürtçe bir konuşma yaptı.  Kılınç konuşmasında, “Zaman her ne kadar ilerlerse de, Allah’ın  Resulü (sav), İslam ümmetinin uyanışında, her zaman ümmet treninin lokomotifidir. Bu vesileyle Yolağzı köy sakinleri İslam peygamberine kapılarını açıtılar ve doğum yıl dönümünü kutladılar. Asrımızda kim Peygamberimizin yoluna sahiplik ederse ve sünnetine sarılırsa, o kimseler Ensar’a benzer. Bugün sizler de Peygamber ve yolunu takip edenlere kapılarınızı açtığınızdani siz de Ensar’a benziyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

“Bu ümmetin lokomotifi İslam peygamberidir”

Kılınç, “8-9 asır önce İslam alemi asrımız gibi gene darmadağındı. İslam alemi içinde savaş ve kan dökme vardı.  Allah bu ümmetin içinden   içinden Selahaddin-i Eyyübi’yi çıkardı. Haçperestleri ümmetin içinden defetmek, güzel coğrafyamızı hür ve özgür yapmak için Selahaddin’e Eyyübi İl il, köy köy kutladığımız bu mevlitler gibi kutlu doğum mevlitleri düzenledi. Selahaddin-i Eyübi böylece ümmeti uyandırıp  haçperestleri İslam coğrafyasından kovdu. Müjdeler olsun sizlere bugün mevlit adı altında coğrafyamızda yapılan kutlamalar, İslam coğrafyasının içindeki haçperestlerin sonudur. Onun için büyük bir iş yapıyorsunuz.” dedi.

Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç’ın konuşmanın ardından ilahilerin seslendirildi.  Programda Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun da Türkçe bir konuşma yaptı.

“Hz. Muhammed’i seviyorsak, müjdeler olsun, en büyük kurtuluş budur”

Altun konuşmasında, “Eğer gerçekten   Hz. Muhammed’i seviyorsak, müjdeler olsun en büyük kurtuluş, en büyük başarı ve sermaye budur. Eğer gerçekten onu seviyorsak ve eğer gerçekten sevdalısıysak, ne mutlu bize, o zaman şereflerin en büyüğüne nail olmuşuz demektir. O zaman yeryüzünün en bahtiyar insanları bizleriz diyebiliriz. Davamızla, sevdamızla ve aşkımızla gurur duymalıyız, şükür etmeliyiz ve iftihar etmeliyiz. Bundan dolayı sevdanızı tebrik ediyorum. Allah Teala ömür boyu son nefeslerimize kadar bu sevda ile yaşamayı bu sevda uğruna hizmet etmeyi ve bu sevda ile nefeslerimizi alıp vermeyi bizlere nasip etsin.” dedi.

“Sevgili Peygamberimizi bir yaşam modeli olarak kabul ediyoruz”

Program İsmail Çevik Hoca’nın Arapça konuşmasıyla devam etti.

“Hz. Muhammed her gün misafirimizmiş gibi onu hayatımızın her alanında yaşatmalıyız”

Çevik konuşmasında, “1404 yıl önce Allah Teala insanlığın kurtuluşu için eşsiz önder Hz. Muhammed’i gönderdi. Hidayet ve rahmeti istiyorsak, nasıl ki Peygambere Tabi olanlar ve dünyada iken cennet ile müjdelendiler, ‘Duyduk itaat ettik’ deyip ayetleri ve sünneti hayatımızda uygularsak, bizler de kurtulanlardan olacağız. Nasıl ki dünya için yatırımlar yapıp geleceğimiz için çalışıyorsak, asıl gelecek için de çalışıp Hz. Muhammed önderliğinde ateşten nura koşalım. Bizler, Hz. Muhammed her gün misafirimizmiş gibi onu hayatımızın her alanında yaşatmalıyız.” dedi.

Program Gercüş Müftüsü Mehmet Demir’in üç dilde yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.