Geri dönüşüm projesiyle 22 bin ağacın kesilmesi önlendi

Geri dönüşüm projesiyle 22 bin ağacın kesilmesi önlendi

Karatay Belediyesince; okullara, apartmanlara ve resmi kurumlara geri dönüşüm kutuları yerleştirilerek 22 bin 102 ağacın kesilmesinin önlendiği açıklandı.

KONYA- Konya’da hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişmeler ve yaşam koşullarının değişmesiyle ortaya çıkan aşırı tüketimden kaynaklanan çevre kirliliğinin kontrol altına alınarak, kaynakların tekrar kullanılma imkânını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Geri Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

 

Karatay Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından mesken, okul, işyeri, hastane gibi yerlerden 2013 yılında toplanan yaklaşık 2,5 milyon kilogram katı atığın güvenli bir şekilde toplanarak geri dönüşüme kazandırıldığı açıklandı. Bu sayede ortalama olarak 22 bin 102 ağacın kesilmesinin önlendiğini, 15 bin LT. benzin ve 4 milyon kw enerji tasarrufu yapıldığı belirtildi.

 

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı olarak toplama çalışması kapsamında 2014 yılı itibari ile kapıdan eğitimler verildiğini ifade eden yetkililer, bu eğitimler dâhilinde 4 aylık sürede yaklaşık 6 bin konutta 20 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktardılar. Eğitimlerin, konusunda uzman kişilerce yapıldığının altını çizen yetkililer geri dönüşüm çalışmaları kapsamında mavi poşet, broşür ve el ilanlarını her eve bıraktıklarını kaydetti.(İlyas Yavuz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler