Geri dönüşümde yeni bir uygulama: Cam kumbaralar

Geri dönüşümde yeni bir uygulama: Cam kumbaralar

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde 42 farklı noktaya yerleştirilen cam kumbaralar ile atıklar yeniden ekonomiye kazandırılacak.

Bursa’da atıkların geri dönüşümünü sağlamak üzere çalışmalara devam ediliyor. Bu kapsamda Yıldırım ilçesinin 42 farklı noktasına yerleştirilen cam kumbaraları ile atıklar yeniden ekonomiye kazandırılacak.

Yeni geri dönüşüm uygulaması ile ilgili bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünya kaynaklarının hızla ve bilinçsizce tüketildiği günümüzde geri dönüşüm hayati bir konudur.” dedi.

Çevre konusuna gereken önemin verilmesi adına Belediye bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü devreye alan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin farklı noktalarına 42 adet cam kumbarası yerleştirerek, cam şişelerin ekonomiye yeniden kazandırılması adına önemli bir adım attık. Amacımız çevremizi koruyarak toplumsal bir geri dönüşüm farkındalığı oluşturmaktır.” diye konuştu.

Toplumsal bilinç oluşturuluyor

İlçenin farklı noktalarında çevre konusunda bilgilendirmelerin de yapıldığını vurgulayan Edebali, şunları kaydetti: “Kurduğumuz bilgilendirme stantları ile hemşerilerimize ulaşarak çevre konusunda bir bilinç oluşturulması için önemli bilgiler verdik. Bilgilendirme faaliyetlerimizi önümüzdeki dönemlerde de sürdürerek Yıldırım’da toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz.”

Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının ülke geleceği açısından da büyük önem arz ettiğinin altını çizen Edebali, “Ülke olarak da kaynaklarımıza sahip çıkmanın, kaynaklarımızın israfını önlemenin en etkin yolu geri dönüşümden geçiyor. Bu anlamda da ilçemizde gerekli bilinci oluşturup, diğer kurumlara da örnek olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.