Gevaş Cezaevinden Bingöl ve Erzurum'a Sevk

Gevaş Cezaevinden Bingöl ve Erzurum'a Sevk

Van Gevaş Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu'nda 36 adli mahkum, hiçbir gerekçe gösterilmeden Erzurum ve Bingöl'e sevk edildi. Sevkleri haberleştirmek isteyen İLKHA muhabiri engellenerek, çektiği görüntüler sildirildi.

VAN - Gevaş Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu'nda bulunan 36 mahkum'un sevkleri Erzurum ve Bingöl'e çıkarıldı. Mahkumlardan 8 tanesi Bingöl'e 26'sı ise Erzurum Açık Cezaevi ve İnfaz Kurum'una sevk edildi.


Bu sabah saatlerinde sevk haberini alan 36 mahkum, sevklere tepki göstererek gitmek istemedi. Hiçbir haber vermeden ve gerekçe gösterilmeden sevkleri çıkarılan mahkumların gitmemek için direnmeleri üzerine Gevaş Açık Cezaevi ve İnfaz Kurum'una giden savcı mahkumlarla görüştü. Görüşmeden sonra cezaevi yönetimine mağduriyetlerini belirten bir dilekçe yazan mahkumlar, kendilerine tahsis edilen 3 araçla Bingöl ve Erzurum'a hareket ettiler.


Basına Engelleme
Bu arada olayı haberleştirmek için Gevaş Açık Cezaevi ve İnfaz Kurum'una giden İLKHA muhabiri Fırat Arslan'ın çektiği görüntüleri sildiren savcı, Arslan hakkında tutanak tuttu.

 

Ayrıca görüntüleri aktarması için yanında bilgisayar veya başka bir cihaz bulunmadığı halde muhabirin cebindeki flash bellek alınarak, kendisinin olmadığı bir ortamda incelendi. (Fırat Arslan, Erkan Yürek - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.