Gevaş’da Dilmetaş Mahallesi karantinaya alındı

Gevaş’da Dilmetaş Mahallesi karantinaya alındı

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Dilmetaş Mahallesi’nde kimi vatandaşların Covid 19 testlerinin pozitif çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.

Gevaş Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; “İlçemiz Sağlık ekiplerince Filyasyon sonuçları baz alınarak yapılan çalışmalarda İlçemize bağlı Dilmetaş Mahallesi’nde Günyol ve Bayezit soyadlı bazı vatandaşlarda Covid-19 testlerinin Pozitif çıkması nedeniyle salgının yayılımını önlemek ve böylece toplum sağlığını korumak amacıyla, Gevaş İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 08.06.2020 Tarih ve 2020/12 Sayılı Kararı ile Dilmetaş Mahallesi giriş ve çıkışlarına sadece tarım ve hayvancılık faaliyetleri muaf tutularak kontrollü kısıtlama getirilmesine, temaslı olan kişilerin izlemlerinin ilçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğiyle yapılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Ayrıca karar gereğince bu mahalledeki vatandaşların kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.

Belirtilen Mahalleye tüm giriş ve çıkışlar 08.06.2020 tarihinden itibaren durdurulmuş olup ikinci bir değerlendirmeye kadar bu sürecin devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler