Gevaş'ın Kayalar Mahallesi karantinaya alındı

Gevaş'ın Kayalar Mahallesi karantinaya alındı

Van’ın Gevaş ilçesi Kayalar Mahallesi’nde birkaç kişinin Covid-19 testini pozitif çıkması üzerine mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile karantinaya alındı.

Gevaş Kaymakamlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; “İlçemiz sağlık ekiplerince filyasyon sonuçları baz alınarak yapılan çalışmalarda ilçemize bağlı Kayalar Mahallesi’nde bazı vatandaşlarda Covid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle salgının yayılımını önlemek ve böylece toplum sağlığını korumak amacıyla; Gevaş İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile Kayalar Mahallesi giriş ve çıkışlarına sadece tarım ve hayvancılık faaliyetleri muaf tutularak kontrollü kısıtlama getirilmesine, temaslı olan kişilerin izlemlerinin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle yapılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Kısıtlama getirilen mahallede bulunan vatandaşların, güvenlik ihtiyaçlarının ilçe Jandarma Komutanlığı, tedavi ihtiyaçlarının 112 ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından, diğer sosyal yaşamlarına dair ihtiyaçlarının ise Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından karşılanacağı belirtildi.

Ayrıca karar gereğince bu mahalledeki vatandaşların kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymaları gerektiği hatırlatıldı. Belirtilen mahalleye tüm giriş ve çıkışların durdurulduğu, ikinci bir değerlendirmeye kadar bu sürecin devam edeceği kaydedildi.

Ayrıca 16 Haziran tarihinden itibaren Gevaş ilçesine bağlı İliköy (Dağyöre) Mahallesi de karantinaya alınmıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.