Gezi Parkı Olayları İskenderun'u da karıştırdı

Gezi Parkı Olayları İskenderun'u da karıştırdı

İskenderun'da, Taksim'deki olayları protesto etmek amacıyla sokaklara dökülen yüzlerce kişi hükümeti protesto etti.

HATAY- Taksim'deki Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek için İstanbul'da
devam eden eylemlere destek amacıyla CHP, MHP ve TGB(Türkiye Gençlik
Birliği) tarafından İskenderun'da protesto eylemi gerçekleştirildi.

İskenderun'daki ilk eyleme Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partiler destek verdi.

Gösterilerde AK Parti ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan aleyhinde sloganlar atıldı ve pankartlar açıldı. Göstericiler açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla hükümeti istifaya çağırdı.

Aralarında İşçi Partisi ve TKP üyelerinin bulunduğu bir başka grup ise ,Taksim'de yaşanan olayları sloganlarla protesto etti. Eylemciler Köprübaşı'nı trafiğe kapattı. Gezi Parkı olaylarına destek için yürüyen göstericilerin polis ekiplerine taş atması üzerine gerginlik yaşandı. Güvenlik güçlerinin biber gazı ile müdahalesinin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Şehir merkezinde ara sokaklarda polis ile eylemciler
arasında kovalamalar yaşandı.

Eylemciler Uğur Mumcu Meydanı'nın Sümerler Mahallesi'ne bakan kısmını ulaşıma tamamen kapattı. Olay yerine sevk edilen TOMA, göstericilere müdahalede bulundu. Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkındaki ağaçların kesilmesini protesto eden göstericilerin Uğur Mumcu Parkındaki ağaçlara ve çimlere zarar vermeleri dikkatlerden kaçmadı.
(Mehmet Ün-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.