Gezi ve kobani olayları sonuçlanmayınca darbeye kalkıştılar

Gezi ve kobani olayları sonuçlanmayınca darbeye kalkıştılar

Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, emperyalist devletlerin gezi ve kobani bahaneli kaos girişimleri sonuçlanmayınca darbeye başvurduklarını belirterek, FETÖ'nün arkasındaki dış güçlere dikkat çekti.

FETÖ'nün ABD desteğiyle gerçekleştirdiği darbe girişiminin 3'üncü yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulunan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şırnak İl Şube Başkanı Abdullah Çatı, emperyalist devletlerin gezi ve kobani bahaneli kaos girişimleri sonuçlanmayınca darbeye başvurduklarını belirtti.

Arkasında emperyalist güçlerin olduğu FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin amacı, millet iradesine zincir vurmak ve Türkiye'yi sömürüye açık hale getirmek olduğunu ifade eden Çatı, milletin inanç değerlerini istismar ederek, şeytani bir planla devlet içinde örgütlenen FETÖ'nün, 17/25 Aralık kumpası, Gezi kalkışması, Kobani olayları sonuç vermeyince askeri bir darbe seçeneğine başvurduğuna dikkat çekti.

15 Temmuz Darbe girişiminde 250 şehit ve 2 binden fazla gaziye rağmen "kontrollü darbe" diyenlerin ülkede varlığını sürdürmesinin talihsizlik olduğunu, darbecilerin değirmenine su taşıyan bu söylemin gaflet hali olduğuna vurgu yapan Çatı, "Buna karşın sular durulup hakikati bütün çıplaklığıyla gösteren belge, bilgi ve gelişmeler ortaya çıktıktan sonra hâlâ bu düşüncede ısrar edilmesini de ancak ihanet olarak görüyoruz." dedi.

Çatı, "Evlerinde oturup çekirdek çitleyerek gelişmeleri televizyondan izleyen ve darbe girişiminin sonucuna göre pozisyon almayı hesaplayanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ne olduğunu anlayamazlar. Darbe tehlikesi geçene kadar milletin 29 gün boyunca tuttuğu direniş nöbetlerine burun kıvıranlar, meydanlarda gösterilen kahramanlığın bize bir vatan kazandırdığını bilemezler, kavrayamazlar. 15 Temmuz'u anlamak isteyenler; o geceyi meydanlara çıkan milyonlara, canlarını veren şehitlere, kanlarıyla meydanları kızıla boyayanlara sorsunlar. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı ülkenin nasıl bir felakete uyanacağını -gafiller anlamasa da- bu millet görmüş ve gereğini yapmıştır. Hep söyledik yine söylüyoruz: Hiçbir insani, İslamî, ahlaki değer taşımayan bu Bâtınî sapkınların bu millete yapabileceği kötülükler tasavvur ve muhayyilemizi aşar." diye konuştu.

Okyanus ötesinden planlanan bu hain darbe başarılı olması durumunda Türkiye'nin kaosa, karanlığa uyanacağını, ümmetle ve İslam dünyasıyla ilişkimizin kesileceğini, Siyo-Emperyal eksenin parçası olunacağına dikkat çeken Çatı, "Darbe başarılı olsaydı, Türkiye bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti. Muhacirlerin, mazlumların, mağdurların sığınağı olan tek yurt da ortadan kalkacaktı. O gece millet bu oyunu gördü. 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyerek kükremiş sel gibi, önüne örülmüş tanklardan bentleri çiğneyip aştı. Üniforma giymiş teröristlerin millete karşı kullandıkları tanklara, uçaklara, bombalara iman dolu göğsünü siper etti. O gece abdestini alıp namaz kılarak meydanlara çıkan, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı çıplak elleriyle direnen milletin kahraman evlatları bu vatanı; Allah'ın yardımıyla, büyük bir işgalden, karanlık bir iç savaştan ve emperyalizme uşaklıktan kurtararak bize yeniden hediye ve emanet etmiştir. Bu hakikati çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak, emanete sadakatin bir gereği ve şehitlerimize karşı boynumuzun borcudur. Şehitlere en büyük vefa bu olacaktır. Bu ülkenin geleceği bu bilincin yaşatılmasına bağlıdır. Hainleri de anlatacağız çocuklarımıza, kahramanlarımızı da! Her bir şehidimizi tek-tek genç dimağlarımıza tanıtacağız. Tarihe sığmayacak yiğitlikler, kabirlere sığmayacak yürekler, kitaplara ve filmlere sığmayacak kahramanlıklar gösterildi o gece meydanlarda. O gece 250 şehidin akıtılan muazzez kanları; bu ülkenin kalbini besleyen bir bereket, hainler için felaket oldu." ifadelerini kullandı

Son olarak Çatı, "O gece Memur-Sen olarak 1 milyon üyemizle sokaklara çıkarak o muazzam direniş destanının önemli bir parçası olduk. O gece bu teşkilat hesabî değil, hasbî bir teşkilat olduğunu bir kez daha gösterdi. O gece tek bir bedene dönüşüp; pazarlıksız bir fedakârlığın, âmâsız, fakatsız bir bilincin mücessem hali olarak, 'Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan' diyerek direnişe, şehadete, özgürlüğe koştuk. O gün nasıl ki meydanlarda darbeyi püskürttüysek bugün de yeni sinsi stratejilere karşı teyakkuz ve sürekli bir bilinç halini kuşanmanın gayreti içindeyiz. Türkiye'nin entelektüel birikimi ve bu coğrafyanın erdemliler hareketi olarak, emperyalizmin her türlü kirli plan ve kumpaslarına yüksek bir bilinç, akıl ve imanla karşı koyacağız. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un 3'üncü seneyi devriyesi vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler