Gine'de darbeciler 2 yıl iktidarda kalmayı planlıyor

Gine'de darbeciler 2 yıl iktidarda kalmayı planlıyor

Gine'de darbe yapan ordunun, önümüzdeki iki yıl boyunca iktidarda kalmayı planladığı, ardından ülkede serbest seçimler yapılacağı belirtildi.

Gine medyasında yer alan haberlere göre, darbeci ordu liderler ile Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu'ndan (ECOWAS) bir heyet Konakri'de bir araya geldi.

Görüşmeler sırasında, darbeci ordunun elindeki devrik lider Gine Devlet Başkanı Alpha Conde'nin akıbetine ilişkin soru yöneltildi.

Ordunun, Conde'ye ya ülkede ev hapsinde kalması ya da Gine'den ayrılıp istediği ülkeye gitme seçeneğini sunduğu belirtildi.

Haberde, önümüzdeki iki yıl içinde Gine'de, ordu ve ulusal birlik hükümeti tarafından oluşturulan Ulusal Uyum ve Kalkınma Komitesi'nin (NCCR) önderliğinde bir geçiş dönemi gerçekleştirileceği kaydedildi.

5 Eylül'de özel kuvvetler birliğinin komutanı Dumbuya, 2010'dan beri ülkeyi yöneten 83 yaşındaki Conde'nin tutuklandığını duyurmuştu.

Darbeciler, NKSR'yi kurup anayasayı yürürlükten kaldırarak, hükümeti ve parlamentoyu feshettiler.

Askeri valiler atayan darbeciler, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı getirdiler.

Birçok devlet, ordunun anayasaya aykırı eylemlerini kınayarak cumhurbaşkanının serbest bırakılması ve müzakere çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.