Giresun'da 'Kutlu Doğum' etkinliği

Giresun'da 'Kutlu Doğum' etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Giresun'da ilk kutlu doğum programı düzenledi.

GİRESUN -  Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Giresun’da ilk defa ‘Kutlu Doğum’ programı düzenledi.  Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı programda katılımcılar, duygulu anlar yaşadı.

 

M. Emin Kaya’nın sunuculuğunu yaptığı program, Cihad Oğuz Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra sahneye gelen Grup Vahdet mevlithanlarından Hamza Yılmaz, Ömer Nogay ve Mustafa Nogay’ın okudukları Mewlid-i Şerif ile program devam etti.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Hz Peygamberin hayatından kesitler sundu. Cehalet döneminde gerçekleşmiş birkaç olaydan bahseden Göktaş, “Kardeşler İslam yayılmadan önce düşünün insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Çocuğunu diri diri toprağa gömen bir insan o anı Hz. Resulullah’a anlatırken Allah Resulü hüngür hüngür ağlıyor. Bunu ağlatmak için anlatmıyorum. İşte insanlığın geldiği bu noktaya dikkat çekmek için anlatıyorum.” İnsanlığın İslam öncesi durumunu aktardı.

 

“Resulullah Hira’ya öylesine gitmiyordu”

Hz Resulullah’ın sık sık Hira mağarasına çıkmasının hikmetinin insanlığın içine düştüğü sapkınlıklar olduğunu ifade eden Göktaş,” Kardeşler, Hz Resulullah öylesine Hira mağarasına gitmiyordu. Mekke’de fuhuş, faiz, haksızlık hat safhaya çıkmış durumdaydı. Günah diz boyuydu. Hz. Resulullah  bu çirkeflik ve rezilliklerin giderebilmesi için çareler aramak için Hira’ya çıkıyordu. Sürekli bu arayış içinde olmuştur. ” dedi.

 

“Devrin firavunlarını örtülü bacılarımız yerle bir edecektir”

Tesettür konusunda da konuşan Göktaş, “Yarın Allah’ın huzuruna varacaksınız değerli bacılarım. Allah size öyle bir amel defteri verecek ki; ‘Bu amel defteri benim değil, çünkü Allah yolunda yaralanmış cefa çekmiş yazılıyor’ diyeceksiniz. ‘Bu bir bayan sahabinin’ diyeceksiniz. Ama o defter sizin olacak. Okulunda örtüsünden dolayı hor görülen, ötekileştirilen sen değimliydin? Örtüsünden dolayı eşinden, işinden olan bacılarımız var ve buna rağmen sabredenler var. Yaptığınız hiç de basit bir şey değil ha iyi bilin. Devrin firavunlarını örtülü bacılarımız yerle bir edecektir. Çünkü devrin bütün çirkefliklerine karşı örtünüzle direniyorsunuz.” şeklinde konuştu.

 

Hz Resulullah’ın sevilip, sevgisinin gereğinin yapılması gerektiğini ifade eden Göktaş, “Sadece seviyorum demekle yetinmeyelim. Sevginin gereği ne ise bunu yerine getirelim. Bugün burada toplanmamız ve başka diyarlarda kutlu doğum etkinlikleri için bir araya gelişimizin sebebi, Hz. Resulullah’a duyulan sevgi ve muhabbetin kalplerden ve camilerden taşması gerektiğini anlatıyor. O’nun ailesini sevdiği gibi, mücadele ettiği gibi, ibadet ettiği gibi hayatımıza düstur vermeliyiz.” dedi.

 

Etkinlik, Grup Vahdet’in seslendirdiği ilahiler ve yapılan dua son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.