Giresun'dan Doğu Türkistan Müslümanlarına destek

Giresun'dan Doğu Türkistan Müslümanlarına destek

Giresun'da sabah namazında bir araya gelen Mustazaf Gençler ve vatandaşlar, Çin Doğu Türkistan Müslümanlarına yaptığı zulmü ve hukuksuzluğu protesto etti.

Giresun merkezde bulunan Hacı Mikdat Camisinde bir araya gelen Mustazaf Gençler sabah namazı çıkışı basın açıklaması gerçekleştirdi. Çin'in Doğu Türkistan Müslümanlarına yaptığı zulüm ve barbarlığını kınayan slogan ve pankartlarla tekbirler çekildi. Mustazaf Gençler adına basın açıklamasını Ekrem Kılıç okudu.

21.yüzyılda Doğu Türkistan’da barbar istilalar dönemini aratmayan zulümler yaşandığını belirten Kılıç, "Dünyanın gözü önünde 40 milyon insan yok edilmeye çalışılmakta, ne özgürlükçü Batı ne de İslam dünyası feryatlarını duymamakta. Bir halkın yaşama hakkı, din ve özgürlükleri, çıkar hesapları uğruna kurban ediliyor.

‘Sadece Müslüman oldukları için’

Doğu Türkistanlılar, sadece Müslüman oldukları için, kendi değerlerinden vazgeçmedikleri için, ibadetlerini yerine getirmek istedikleri için öldürülmekte, zindanlarda çürütülmekte, aç bırakılmakta, sürgüne gönderilmektedir. Çin Devleti son yıllarda uygulamaya soktuğu yasaklarla milyonlarca Müslüman’ın yaşadığı ülkeyi adeta esir kampına çevirdi. Devlet dairelerinde çalışanlara namaz kılmak, oruç tutmak, başörtüsü takmak yasaklandı." dedi.

Müslümanların doğacak olan bebeklerinin kürtaj zoru ile öldürüldüğünü anlatan Kılıç, "Müslüman ailelerin çocukları doğar doğmaz ellerinden alındı ve kaybedildi. Okul çağındaki çocuklar eğitim bahanesiyle götürüldü, bir daha kendilerinden haber alınamıyor. Nüfus planlaması adı altında doğumuna bir gün kalmış çocuklar bile kürtajla öldürülüyor. Kız çocukları okuma veya zorunlu çalışma bahanesiyle Çin’in başka bölgelerine esir gibi götürülerek, bir daha aileleri ile görüştürülmüyor. Okullarda anadilde eğitim yasaklandığı gibi, üniversite okumak isteyenlere de çok büyük engeller çıkarılıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Müslümanlık adına olan ne varsa yok ediliyor’

Camilerin birer birer kapatılıp, din adamlarının yoğun baskı altında tutulduğunu dile getiren Kılıç, "Devletin propagandasını yapmayan imamlar zindanlara tıkılıyor. Evlerinde dini kitap bulunduranlar ya hapse atılıyor ya da ağır para cezaları ödüyorlar. Doğu Türkistan’da halkın çocuklarına dini eğitim aldırabileceği bir tane bile kurum bırakılmadı.” dedi.

‘Doğu Türkistan’da Hitler faşizmi yaşanıyor’

Ölümlerin ve zulümlerin her geçen gün arttığını ve Doğu Türkistan’da tam anlamı ile Hitler faşizmi yaşandığını sözlerine ekleyen Kılıç şöyle devam etti: "Çin Devleti, Doğu Türkistanlılara karşı tam anlamıyla terör estiriyor. Polis sorgusuz sualsiz sokaklarda insanları tutuklayabiliyor, terörist diyerek öldürebiliyor. Tutuklanan insanlara yargısız infaz yapılıyor, gözaltından dönebilenlerin çok büyük kısmı bir daha eski sağlığına kavuşamıyor. Bugün Doğu Türkistan’da Hitler faşizmini aratmayan bir soykırım yaşanıyor. Bir millet yüzyıllar boyunca yaşadığı vatanında terörist, bölücü, haydut, hırsız, Çin düşmanı, radikal İslamcı gibi yalanlarla kara propagandaya tabi tutuluyor.”

‘Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi unutmadık, unutturmayacağız!’

Doğu Türkistan Müslümanlarına insan muamelesi göstermeyen Çin Devletinin zulmünü, faşistliğini ve insanlık dışı hukuksuzluğu unutmayacaklarını söyleyen Kılıç, "Devlet kendi zulmünün yanında Çinlileri kışkırtarak Müslüman halkı katletmelerine, mallarını yağmalamalarına ortam hazırlıyor. Tıpkı İsraillilerin Filistinlilere yaptığı gibi toprakları planlı bir şekilde ellerinden alınarak, mülklerine el konuluyor, yerlerine Çinliler yerleştiriyorlar. Çin devleti bu cürümleri nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletimiz de Doğu Türkistan’da yaşanan bu hukuksuzluklara karşı sessizliğini bozmalı, Suriyeli kardeşlerimize kucak açtığı gibi mazlum Doğu Türkistan halkının da hamisi olmalıdır. Yaşasın Doğu Türkistan halkının adalet ve özgürlük mücadelesi! Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin haklı mücadelesine selam olsun!” dedi.

Basın açıklamasının ardından cami imamının zulüm altında olan Müslümanlar için dua etmesiyle program sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.