Göç İdaresinden İYİ Partili Özdağ'a bir yalanlama daha

Göç İdaresinden İYİ Partili Özdağ'a bir yalanlama daha

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Suriyeli mülteciler hakkındaki iddialarını yalanladı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, sosyal medya hesabı twitter üzerinden, "AKP'nin Gizlediği Belge, Suriyeli sığınmacılara GÖÇMEN diyor. Belge çalışmaları hedefinin Göçmenlere Yönelik Kabul düzeyinin güçlendirilmesi ve toplumsal kabulü artırmak için tedbir almak.Türkçesi Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, Türkler tepki göstermesin." yaptığı paylaşıma ilişkin açıklama yaptı.

Göç İdaresinden yapılan açıklamada, "Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı"nın gizli bir belge olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "İlgili kamu kurum ve kuruluşları ve göç alanında çalışan akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanmış, Göç Kurulu toplantılarında defalarca tartışılarak kabul edilmiş ve ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılmıştır. Bu belge Suriyeliler için hazırlanmamıştır. Ülkemizde, 180 binin üzerinde yabancı öğrenci, çok sayıda uluslararası şirket çalışanı yabancı, Irak Türkmenlerinden Uygur Türklerine kadar gönül coğrafyamızdan gelmiş çok sayıda sığınmacı bulunmaktadır. Belge, bu yabancıların ülkemizde bulundukları süre içerisinde hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmeleri, kamu kuruluşlarımız arasında koordinasyonun sağlanması, kamu hizmetlerinin planlanması amacıyla bütüncül bir göç politikasının parçası olarak hazırlanmıştır." denildi.

Açıklamada, "Kamuoyunu yanlış yönlendirdiğiniz ve kurumumuzla ilgili ithamlarınız sebebiyle hakkınızda yine suç duyurusunda bulunulacaktır."  ifadelerine yer verildi.

"Biz yalanlamaktan bıktık, siz iftira atmaktan bıkmadınız"

Göç İdaresi önceki gün de Özdağ'ın, "İnanılır gibi değil. Türkiye'de 500 bin Afgan zaten var. Şimdi Afganistan'dan 5 bin TL maaşla 150 bin çoban daha getireceklermiş. Türkiye'yi iç savaş toplumları cehennemine götürüyor bu iktidar." açıklamalarına, "Son üç yıl içerisinde toplam 93 bin 123 Afganı ülkesine geri gönderdik.  Verdiğiniz bilginin hiçbir gerçekliği yok! Biz yalanlamaktan bıktık, siz iftira atmaktan bıkmadınız." yanıtını vermişti.

Göç İdaresi yine Özdağ'ın sosyal medya hesabı üzerinden "2040-Demografik Felaket Senaryosu" ifadesiyle yaptığı videolu paylaşıma yanıt vermiş, "Açıklamada verilen sayılar ve söylenenler gerçeği yansıtmamakta olup, ölümden ve zulümden kaçıp Ülkemize sığınmış mazlumlara karşı kin ve düşmanlığı teşvik ettiğinizden dolayı hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.