Göçmen Leylekler Türkiye'ye giriş yaptı

Göçmen Leylekler Türkiye'ye giriş yaptı

Kış aylarının sonunda havaların ısınmaya başlamasıyla kuzeye göç eden leyleklerin tersine göçü başladı. Güneye yolculuğa çıkan leylekler Hatay semalarında seyirlik görüntü oluşturdu.

HATAY- Kış aylarının sonunda havaların ısınmaya başlamasıyla kuzeye göç eden leyleklerin tersine göçü başladı. Yaz mevsiminin sona yaklaştığı kuzeyden güneye göçe başlayan leylekler seyirlik görüntü oluşturuyor. Hatay semalarından da geçen leylek katarını vatandaşlar ilgiyle izledi. Binlerce leylek, daireler çizerek adeta veda turu yaptı.

 

Her yıl bahar aylarında Afrika Kıtası'ndan yola çıkan leylekler, Türkiye üzerinden Avrupa Kıtası'na ulaşıyor. Yazın bitmesiyle birlikte tersine yolculuğa çıkan leyleklerin bu yolculuğu asırlardır sürüyor.

 

Araştırmalar leyleklerin vücutlarında yeryüzünün manyetik alanını algılayan bir tür pusula olduğunu ortaya çıkarıyor. Bu doğal pusula ile manyetik alanda çizgileri takip edip yol tayini yaptıklarına inanılıyor. Bu özellikleri sayesinde uzun yolculuklarını hiç hata yapmadan tamamlayabiliyor. Daireler çizerek ilerleyen leylekler gökyüzünde de insanlar için seyirlik görüntüler oluşturuyor. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.