Göktaş Hoca Belçika'da Okurlarıyla Buluştu

Göktaş Hoca Belçika'da Okurlarıyla Buluştu

Antwerpen El Gazali Cemiyetinin organize ettiği programda okurlarıyla buluşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, burada yaptığı konuşmada Avrupa'daki Müslüman bayanların Hz. Meryem gibi iffet abidesi olmaları gerektiği tavsiyesinde b

BELÇİKA- Almanya'da düzenlenen Uluslararası Duisburg Kitap Fuarı'na Dua Yayıncılığın davetlisi olarak katılan Göktaş Hoca, AB ülkelerindeki okurlarıyla buluşuyor.

 

Belçika'da Antwerpen El Gazali Cemiyetinin organize ettiği programda okurlarıyla buluşan Mehmet Göktaş Hoca, farklı grup ve cemaate mensup okurlarıyla yaklaşık bir buçuk saat sohbet etti. Bayanlar, kendilerine ayrılan bölümde sohbeti sinevizyon aracılığıyla takip ederken erkekler ise Cemiyetin mescid bölümünde sohbeti can kulağı ile dinledi.

 

Konuşmasına tesettürün önemine değinerek başlayan Göktaş Hoca, Kur'an'ı Kerimden okuduğu ayetlerle sohbetine başladı. Göktaş konuşmasına şöyle devam etti: "Allah'u Teala Hz. Adem (a.s)'den bu yana yeryüzünde yaşayanlara hitaben şöyle diyor: 'Size elbiseyi indirdim.', 'Size elbise yarattım' demiyor. Tesettürün Allah (cc) katındaki değerinin ne olduğunu bizim iyi anlayabilmemiz için Allah'u teala 'Size pamuk yarattım, yün yarattım, deri yarattım ve ondan elbise yarattım' demiyor, 'İndirdim' diyor. 'Sizin ayıp yerlerinizi örtmek ve size şahsiyet kazandırmak için size elbiseyi indirdim.' buyuruyor. Birinci emirin ardından hemen ikinci uyarısı geliyor. 'Şeytan anne ve babanızın ayağını kaydırıp cennetten attırdığı gibi, sizi soyup soğana çevirecek fitneye düşürmesin' Yani demek ki bu bela, terbiyesizlik, çıplaklık, ahlaksızlık, nikahsızlık ve yuvasızlık belası aslında 20. asırda Avrupa'da ortaya çıkmış birşey değil. Taa Hz. Adem (as)'den beri uyarıldığımız konu budur."dedi.

 

Nedense herkesin Hz. İsa(as)'yı beklediğini ifade eden Göktaş Hoca, "Bildiğim kadarıyla önce Meryemler gelmelidir. Mesih'ten önce yeryüzü Hz. Meryem'e muhtaçtır. Bu dünya şu anda Hz. İsa'dan çok Hz. Meryem'e muhtaçtır. Zaten O gelmeden gelemez. Düşünün bu dünya Hz. Meryem'in gelmesine, edebe, hayaya, namusa ihtiyacı vardır."şeklinde konuştu.

 

Hıristiyan dünyasından Hz. Meyrem'in görevini yüklenecek birilerinin çıkacağına inanmadığını ifade eden Göktaş, bu görevin İslam Ümmeti mensuplarınca yerine getirileceğini belirtti. Avrupa'da yaşayan her Müslüman bireyin yaşadığı topluma Hz. Meryem ve Hz. İsa (as)'yı anlatması gerektiğini söyleyen Göktaş Hoca, özellikle bayanların giyimleriyle birer Meryem olmaları gerektiğini söyledi.
Göktaş Hoca, sohbetinin ardından cemiyetin local bölümünde kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

 

Göktaş Hocanın sohbetinden duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar bu ve benzeri etkinliklerinin sık sık düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler. (Basri Özmen - İLKHA)





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler