Golan sınır kapısı Nusra'nın kontrolünde

Golan sınır kapısı Nusra'nın kontrolünde

Suriye ile İsrail arasındaki Golan sınır kapısı El Nusra gruplarının kontrolüne geçti. İsrail'in işgali altındaki Golan Tepelerine yakın bölgede bulunan Golan sınır kapısında bu sabah saatlerinden beri şiddetli çatışmalar sürüyor

İsrail'in işgali altında olan Suriye'nin Golan tepelerine yakın bölgede bulunan Golan Sınır Kapısı'nın El Nusra gruplarının kontrolüne geçtiği bildirildi.

Suriye rejimine mensup askerler ve El Nusra grupları arasında bugün sabah saatlerinde şiddetlenen çatışmaların sonucunda öğleden sonra saat 15 civarında Golan sınır kapısının kontrolü El Nusra gruplarına geçti.

İsrail ordusu, "Suriye’den İsrail'in kontrolündeki" Golan Tepeleri'ne 3 havan topu atıldığını" iddia etmesinin ardından, Suriye’deki iki askeri üssü vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu Suriye’de iki askeri üssü topçu atışıyla vurdu. Gün içerisinde Suriye tarafından İsrail’e atılan 3 havan topu doğrudan bize yöneltilmiş bir saldırı değil, Suriye içerisindeki bir çatışmanın parçasıydı” ifadelerini kullandı.

İsrail radyosu, İsrail-Suriye sınırı yakınlarından Kuneytıra bölgesinde Beşar Esad güçleriyle, muhalif gruplar arasında çatışmalar yaşandığını bildirmişti.

Haberde, "İsrail'in kontrolündeki GolanTepeleri'ne 3 roket atıldığı, roketlerin boş bir alana düşmesi sonucu herhangi bir zararın meydana gelmediği" ifade edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.