Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

12 yıl önce eşini kaybeden ve 2 odalı evde bir çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki astım ve kalp hastası anneye Gönül Elçileri Derneği yardım elini uzattı.

12 yıl önce eşini kaybeden ve 2 odalı evde bir çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki astım ve kalp hastası Sabahat Özgen'e bir yardım da Gönül Elçileri Derneğinden geldi.

Lağım borusunun tıkanmasından olayı evini su basan ve birçok eşyası kullanılamaz hale gelen Özgen'e yardım elini uzatan dernek yetkilileri, beraberlerinde götürdükleri tesisat malzemeleriyle evin onarımına başladı.

Siirt merkezli insani yardım çalışmalarına ağırlıklı olarak katkıda bulunduklarını ifade eden Gönül Elçileri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşar, Valilik, Aile ve Sosyal Yardımlaşma Kuruluşlarının fakir ailelere çok büyük katkıda bulunduklarını fakat yardımda bulunurken bürokratik uygulamalardan dolayı gecikme yaşandığına dikkat çekti.

"Yardıma muhtaç ailelere yardım edilirken gecikmeler yaşanıyor"

Siirt'te yerini tespit ettikleri muhtaç ve yetim ailelere yardım etmeye çalıştıklarını ifade eden Coşar, "Aile sosyal politikalar müdürlüğü çok ciddi bir yardımda bulunuyor. Yalnız yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarının giderme noktasında prosedür nedeni ile vakit sınırlaması bulunuyor. Mesela Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu ailenin ihtiyacının giderilmesi için toplantı yapılıp aile değerlendirilmeye alınıyor. Bu ailemiz başvuruda bulundu ama bu aile bir hafta bekleyecek durumda değil. Evini su basmış durumda. Lağım tıkanmış. Evinin bütün malzemeleri lağımın pis suyu altında kalmış. Ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumu yok. Bunun yanında ev malzemeleri çöp duruma geldi. Bu aile bir hafta bekleyemez." dedi.

"Ev içler acısı bir durumda"

Evin çok kötü bir durumda olduğunu ve ailenin yaklaşık iki haftadır bu kötü kokuya katlanmak zorunda kaldığını belirten Coşar, çağırdıkları tesisat ustalarıyla yaşanan sıkıntıyı bir an önce gidereceklerini kaydetti.

Coşar, "Aile bize başvurdu. Biz sivil toplum örgütü olarak Siirtli yardımsever ailelerden az da olsa bir şeyler getirmeye çalışıyoruz. Biz bu aileyi 10 yıldır tanıyoruz. Bu aileye az da olsa bir şeyler getiriyoruz. Yakacak yardımı olarak kömür getirdik. Geçen gün aradı bizi evini su basmış meseleyi anlattı. Valilik de yardım edecekmiş ama çok geç geleceklermiş. Biz de gelip evin durumunu yerinde tespit ettik. Hakikaten baktık ki ev içler acısı bir durumda. Evin içerisi batmış, evin pis su gideri hattı boşa akıyor. Biz şu anda kokuyu yansıtamıyoruz ama durumun vahametini görebiliyoruz. Aşırı kötü kokuyor, özür diliyorum ama durumun ciddiyetini belirtmek için anlatmak zorundayım. Bizler de bunu görünce su tesisatçısı ustaları çağırdık. Acil olarak bu ailenin sıkıntısını gidereceğiz inşallah." diye konuştu.

İki haftadır kanalizasyon borusunun tıkalı olmasına rağmen Belediyenin vidanjör göndermediğini ve bazı bahanelerle sürekli kendisini oyaladıklarını ifade eden Sabahat Özgen, yaşadığı sıkıntıyı şu şekilde anlattı:

"Yağan yağmurlardan dolayı evimin kanalizasyonu taşmıştı. Bundan dolayı bütün pis su evime girdi. Sabah namaza kalkınca bir baktım evimi su basmış. Umut Kervanı'nı aradım, yardımlarını esirgemedi Allah razı olsun. Ev iki haftadır oturulmaz haldeydi. Astım ve kalp hastasıyım. Kızım da kalbinden rahatsızdı. Kokuya dayanamıyorduk, ben de Gönül Elçileri Derneğinden Murat Coşar'ı aradım sağ olsun gelip tesisatçıları çağırdı. Allah razı olsun kendisinden. Birkaç sefer Belediye'ye gittim bana diyorlar ki küçük araba arızalı büyük arabada mahalleye girmiyor. Söz de gelecektiler gelmediler." şeklinde konuştu.

İLKHA


Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

Gönül Elçileri Derneği mağdur aileye yardım elini uzattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.