Görentaş meyve üreticilerini hastalık ve zararlılara karşı uyardı

Görentaş meyve üreticilerini hastalık ve zararlılara karşı uyardı

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, meyve üreticilerini hastalık ve zararlılara karşı uyardı.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, meyve üreticilerinin hastalık ve zararlılara karşı Bakanlığın teknik talimatlarında belirtilen şekilde mücadele yapılması gerektiğini söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, İl Müdürlüğü teknik ekiplerince sahada yapılan kontrollerde, elma üretim alanlarında Virgül Kabuklu Biti Lepidosaphes ulmi zararlısının yoğun olduğunu ve bu zararın bertaraf edilmesi için Bakanlığın teknik talimatlarında belirtilen şekilde mücadele yapılması gerektiğini söyledi.

Ekipler, üreticilerin bu zararlıya karşı tavsiye edilen mineral yağların kullanılması gerektiğini belirtti.

Bunun yanı sıra kentte yoğun olarak tespit edilen ve Kayısıda Yaprakdelen (Çil) olarak bilinen Coryneum Beijerinckii zararlısı ile Elma karaleke (Venturia Inaequalis) hastalığına karşı bordo bulamacı kullanımının bu hastalıkları önlemede önemli olduğunu ifade edildi.

Meyvelerde hastalık ve zararlılar ile mücadelenin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Görentaş, üreticileri zirai mücadele ile ilgili konularda teknik destek almak üzere il ve ilçe müdürlüklerine davet ettiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.