Görevlendirme yapılan belediyeden eğitime destek

Görevlendirme yapılan belediyeden eğitime destek

​İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Silopi Belediyesi tarafından kayyum döneminde eğitime sınırsız destek verildiği bildirildi.

Silopi Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve çevre köylerdeki okulların bakım ve onarımları sağlandı. 67 okulun bulunduğu ilçe de 2 buçuk yıl içerisinde tamamının onarımdan geçtiği, bahçe, oyun parkı, kilitli parke taşı, oturma bankları, kamelya yardımı yapıldığı belediye yetkililerince belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, belediyecilik hizmetini kayyumla gördüklerini, belediyenin eğitim hususunda hizmet yapma yetkisisin kayyumla beraber öğrendiklerini belirtti.

Daha önceki belediyeler döneminde hizmetten yoksun bırakılan okulların yüzde 90 ihtiyacının kayyum tarafından karşılandığını belirten Dayanan, kayyumla birlikte okulların kamera sistemleri, klima eksiklikleri, oyun parkları, parke taşı döşemeleri, bakım onarım gibi ihtiyaçlarının yanı sıra tiyatrolar, müzikal eğlenceler, İstanbul, Ankara, Antalya gibi gezilerle sosyal aktiviteler yapmaları sağlandığını söyledi.

"2 buçuk yıldır bakanlıktan ödenek istemeye gerek duymadık"

Okulların onarımı hususunda Milli Eğitim Bakanlığından ödenek beklemeden görevlendirme yapılan belediyeden tedarik ettiklerini ve okulların yüzde 90 ihtiyacının giderildiğinin altını çizen Dayanan şöyle devam etti:

“Kayyum atandıktan sonra ilçemizde gerçekten iyileştirmeye yönelik, akademik başarıya yönelik, müspet anlamda çok ciddi sonuçlar aldık. Bunu ilk yerinde gören, tespit eden ve hisseden bizler, eğitimci insanlar çok güzel bir şekilde sahada görüyoruz, gördük. Gerçekten belediyecilik hizmetini kayyumlar döneminde gördük. Belediyecilikte belediyenin eğitimle ilgili hizmetleri varmış. Bunu biz kayyumlar döneminde gördük, bu sayede gördük."

"Önceki HDP'li belediye tümüyle hizmetten yoksundu"

Daha önceleri HDP'nin elinde olan belediyenin ilçe genelindeki hizmetten yoksun olduğunu vurgulayan Dayanan, "Ne yazık ki daha önceki mevcut belediyeler tümüyle belediyecilik hizmet anlayışından yoksun bir şekilde ilçede her hangi bir alanda, sektörde her hangi bir çalışma ne yazık ki yapılmamıştı. Kayyum atandıktan sonra bizler eğitimci kimliğimizle eğitim olarak sorunlarımızı, çözemediğimiz sorunları kayyuma ilettik. Bunları birer projeler halinde sunduk. Bakım onarımdan geçmeyen ilçe merkezi ve köyler dahil okulumuz kalmadı. Bu noktada kayyum gereken ütün eksiklikleri yerine getirdi.” dedi.

Bülent Dayanan görevlendirme sürecinde eğitim camiasına destekte bulunan ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş’a teşekkürlerini iletti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler