Görme engelli genç Siyer Sınavı'nda ter döktü

Görme engelli genç Siyer Sınavı'nda ter döktü

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na giren görme engelli genç, umreye gitmek istediğini söyledi.

Türkiye genelinde 64'ü il, 150'si ilçe olmak üzere toplam 220 merkezde düzenlenen sınava 7'den 70'e yüzlerce kişi katıldı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de düzenlenen Siyer Sınavı'na katılan görme engelli Lise Öğrencisi Yusuf Ziya Güzeç, amacının umreye gitmek olduğunu ifade etti.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl Kutlu Doğum Siyer Sınavının 6'ıncısı düzenlendi. Silvan'da yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

İlçede yapılan sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Silvan Koordinatörü Adnan Balyen, etkili olan kar nedeniyle birçok köy yolunun ulaşıma kapandığını bu nedenle bazı sorunlar yaşandığını söyledi.

Balyen, "Özellikle Bayrambaşı ve Boyunlu köylerinde sınav yapamadık. Görevlilerimiz şu an yoldadırlar araçlara zincir takıp köylere ulaşmaya çalışıyorlar. Onun dışında Silvan merkezde ve diğer köylerde herhangi bir sorun yaşanmadı. İlçemizde 2 bin 700 kişi sınava girdi. Bu yıl 18 okulda sınav düzenlendi. Sınava katılım çok yoğundu. Allah sınava katılanlardan, emeği geçenlerden razı olsun. Platformumuzun temel amacı Hz. Muhammed'in hayatının okunup, anlaşılması ve hayatlara tatbik edilmesidir. Tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum." dedi.

"Umreye gitmeyi çok istiyorum"

İlçede düzenlenen Siyer Sınavı'na katılan görme engelli İmam Hatip Açık Öğretim Lisesi Öğrencisi Yusuf Ziya Güzeç, kendisine sınav sorularını okuyup, kodlamasını yapan görevli yardımı ile sınavını sorunsuz bir şekilde bitirdi.

Amacının umreye gitmek olduğunu söyleyen Güzeç, "Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'na girdim. Benim niyetim telefon, çeyrek altın, tablet değil, benim niyetim umreye gitmektir. Allah’ın yardımıyla bu sınavı kazanırsam, umreye gitmeyi çok isterim. Allah (c.c) herkese umreye gitmeyi nasip etsin. Hangisi hayırlı ise Allah onu nasip etsin. Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun." dedi.

"Okudukça eksikliklerimiz eksiklerimiz çıkıyor"

4'üncü kategoride sınava giren Ömer Genel, "Sınavı düzenlemekte emeği gecen herkesten Allah razı olsun. Gayet güzel ve faydalı bir sınavdı. Bu sınav vesilesi ile Peygamber Efendimizin hayatını bol bol okumaya fırsat bulduk. Okudukça görüyoruz ki eksikliklerimiz çıkıyor. Her defasında okuduğumuz zaman daha farklı şeyleri, daha güzel örnekleri görüyoruz. Bu sayede kendimizi düzeltme imkânımızda oluyor, Peygamberimizin hayatını daha iyi bir şekilde anlama imkânımız oluyor. Sınavda ödüllerde var onlarda ayrı bir güzelliktir." şeklinde konuştu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler