Göz doktoruna darp iddiası

Göz doktoruna darp iddiası

Mardin’de Göz Hastalıkları Uzmanı Doktor Yaşar Dağ'ın, hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Mardin’in Midyat ilçesi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Göz hastalıkları Uzmanı Doktor Yaşar Dağ'ın, hasta yakınları tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre olay, ilçenin Bağlar Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Midyat Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Doktor Yaşar Dağ, Bağlar Aile Hekimliğinde görev yapan eşi Dr. İmen Dağ'ı almak için çalıştığı yere gitti. Burada doktor olan eşinin bazı hasta yakınlarıyla tartıştığını gören Dağ, araya girerek tartışmayı önlemeye çalıştı.Bu sırada hasta ve yakınları olduğu iddia edilen kişiler tarafından Doktor Dağ, eşinin yanında darp edildi. Yüzüne aldığı darbelerle yaralanan Dağ, olay yerine çağrılan ambulansla Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dağ, ilk müdahalesinin ardından Midyat Devlet Hastanesinde müşahede altına alındı.

Polis tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olaya karıştığı belirlenen S.Ç, E.Ç. ve İ.E adlı şahıslar gözaltına alındı."Dr. Yaşar Dağ'ın meslektaşları ve yakınları hastaneye akın etti"

Olayın duyulmasının ardından Doktor Dağ’ın arkadaşları ve meslektaşları hastaneye akın etti.

Midyat Devlet Hastanesi acil servis girişi önünde açıklama yapan Dr. Yaşar Dağ'ın ağabeyi Celal Dağ, "Kendisi bana telefon açtı 'Bize saldırıyorlar, dövdüler.' diye. Ben de gittim, kardeşime bir bakayım dedim, ağzı, burnu kan, revan içindeydi. Biz onu ambulansa getirirken, oradan yine saldırdılar. Ben bu olayı kınıyorum, bunların yanında kalmasın, devletimizden çok rica ediyoruz." dedi.

Hastaneye gelen Dağ’ın arkadaşı Aile Hekimi Dr. Mehmet Nafi Güneş, "Gözaltı kemiği kırık durumda, burun kemiği kırık durumda, el parmağı kırık durumdaydı. Çok kötü bir şekilde 3-4 kişi tarafından darp edilmiş. Doktor Yaşar Hoca'mız, devlet hastanesinde göz hekimimiz. Eşini almaya geldiği sırada bu tartışmayla karşılaşıyor ve bu şekilde olaya müdahil olmuş oluyor. Yani Yaşar Hoca'mız olmasa bayan doktor arkadaşımız darp edilecekti." ifadelerini kullandı.

"Gereken bütün cezaların verilmesini talep ediyoruz"

Dr. Yaşar Dağ'ın akrabası Öğretmen Hazni Acar da, "Doktor Yaşar Dağ, Midyat Devlet Hastanesinin göz doktorudur. Doktor Yaşar Dağ'ın eşi İmen Dağ, olayın gerçekleştiği sağlık ocağında yeni göreve başlamış. Söz konusu kişiler, ilaç yazdırmaya gidiyorlar, yanlarında hastaları yok. Doktor hanım yasal haklarına dayanarak, 'Hasta olmadan ben ilaç yazamam'. demiş. Bu yasal hakkı. Oradaki kişiler, doktor hanıma hakaret ediyorlar. Doktor Bey, mesai bitiminde eşini almaya gidiyor. O sırada olayla karşılaşıyor. Olayı sorgularken, o tarafta bulunan saldırgan kişiler, Doktor Bey'e saldırıyorlar, Doktor Bey'i darp ediyorlar. Ambulansa haber verildiği sırada, yakınları ve çevredeki insanlar yardım ettiği sırada, tekrar bu saldırganlar, doktor ambulansta iken bile doktora saldırmaya çalışıyorlar. Şu an KBB doktoru, beyin doktoru, ortopedi doktoru tarafından muayenesi yapılmış, gerekli tetkikler yapılmış ve 4 doktorun kararı sonucu, Doktor Bey'in yoğun bakıma yatırılmasına karar verilmiş, 'hayati tehlikesinin olduğu' söylenmektedir. Bizim yetkililerden isteğimiz, dileğimiz şudur. Bu olay kimsenin yanına kalmasın. Sağlık çalışanlarına, şifa veren ellere uzanan ellerin kırılmasını, yasal yollardan gereken bütün cezaların verilmesini talep ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler