Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Her siyah renkli gözlük güneş gözlüğü değildir

Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Her siyah renkli gözlük güneş gözlüğü değildir

Havaların ısınmasıyla beraber artan güneş ışınlarına karşı güneş gözlüklerine talebin arttığı bu günlerde gözlük kullanacaklara önemli tavsiyelerde bulunan 21'inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, göz sağlığı açısı

Başta Güneydoğu olmak üzere birçok bölgede mevsim sıcaklıkları kendini hissettirmeye başladı. Özellikle yaz aylarında gözlere yönelik önemli bir korunma kalkanı işlevi gören güneş gözlükleri bazen yanlış adresten temin veya tercihten kaynaklı olarak gözlere zarar verebiliyor.

Güneş gözlüğünün özellikleri ve satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında açıklamalarda bulunan 21'inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, merdiven altı diye tabir edilen gözlüklerin gözlere faydadan ziyade zarar verebileceği yönünde uyarıda bulundu.

"Güneş gözlüğünün en iyi tedarik yeri gözlükçü ve optisyenlik müesseseleridir"

Havaların ısınmasıyla beraber güneşten yayılan zararlı ultraviyole ve moritis ışınların göz ve görme sağlığı adına ciddi zararlara sebebiyet verdiğini belirten Erdoğan, "Özellikle bölgemizde yüksek düzeyde güneşe maruz olunduğu bu zamanlarda göz ve görme sağlığı açısında güvenilir, özellikle Sağlık Bakanlığının denetimine tabi olan optisyenlik müesseselerden ultraviyole özellikli güneş gözlükleri tercih edilmesi vatandaşlarımız açısından ciddi bir öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

e5e48101-fa0c-4fcd-939d-915ceb0cb96d-jpeg.jpg

"Her siyah renkli gözlük, ultraviyole özellikli koruyucu bir gözlük değildir" diyen Erdoğan, "Her siyah gözlük, gözümüzü zararlı ışıklardan korumayacaktır. Boyadan elde edilen camların göz bebeklerinin aşırı büyümesine, güneşten gelen ultraviyole ve moritis zararlı ışınlarının camdan göz bebeğine ulaşarak zararlı komplikasyonlara sebebiyet verir. Sahte güneş gözlükleri; göz kuruluğu, kaşıntı, yanma ve konjonktivit gibi zararlı birinci, ikinci ve üçüncü dereceden göz hastalıklarına sebebiyet verir." dedi.

Güneş gözlüğü alırken özellikle ultraviyole ile renklendirilen gözlükler tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, kaliteli ve orijinal bir güneş gözlüğünün en iyi tedarik yerinin gözlükçüler ve optisyenlik müesseseleri olduğuna vurgu yaptı.

"Güneş gözlüğü seçiminde ultraviyoleye, polarize ve antirefle özelliklerine dikkat edilmeli"

Erdoğan, "Vatandaşlarımız gözlük alırken bu tür hususların yanında aldıkları yerlere dikkat etmeleri lazım. Güneş gözlükleri genelde optik gözlükler gibi değildir; daha çok modeller ön plana çıkar ve kişinin zevkine hitap eden gözlükler tercih edilir. Ama güneş gözlükleri seçerken özellikle ultraviyoleye, polarize ve antirefle özelliğine sahip olup olmadığını iyi öğrenmemiz gerekmektedir." diye belirtti.

Halk arasında 2'nci kalite diye tabir edilen orijinal olmayan ürünler piyasada fazlasıyla var olduğuna dikkat çeken Erdoğan, güneş gözlüklerinin tıbbi cihaz statüsünde sadece belirli bir yerde satılmasının halk sağlığı açısından ciddi bir önem arz ettiğini söylerken şu ifadelere yer verdi:

"Numaralı gözlükler gibi güneş gözlüklerin de bir tıbbi cihaz statüsünde sadece belirli bir yerde satılması halk sağlığı açısından ciddi bir önem arz etmektedir. Belki ileriki dönemlerde umuyoruz ki güneş gözlüklerinin de tedarik yerleri gerçekten Sağlık Bakanlığının denetimi altında olan göz ve görme sağlığına önem veren optisyenlik müesseselerinden olur. Çünkü bu, halkımızın da göz ve görme sağlığına ciddi bir yarar sağlayacaktır."

Erdoğan, "Güneş gözlüğü, bölge itibariyle güneşin zararlı ışıklarından korunmak için bir ayıplanma ve kusur sebebi değil, şık bir aksesuardır. Gözümüzü tüm zararlı ışıklardan koruduğuna inandığımız iyi bir güneş gözlüğü takmamız gerek. Güneş gözlüğünü sadece yetişkinlerimiz değil çocuk yaştan bunu bir alışkanlık haline getirip gözlerimizi zararlı ultraviyole ve moritis ışıklarından korumamız gerekmektedir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler